"Εφυγε" ο Αντρίκκος (Αφιέρωμα)

Τα ξημερώματα έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης Ανδρέας Μ. Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για τον πατέρα του κορυφαίου επιθετικού που ανέδειξε ποτέ η χώρα μας, Μιχάλη Κωνσταντίνου. Όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, ξέρουν ότι σημαντικό ρόλο στην σπουδαία καριέρα του Μιχάλη, έπαιξε η παρουσία του πατέρα του...

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Κωνσταντίνου.

Δείτε πιο κάτω αφιέρωμα που ετοίμασε παλαιότερα ο αρχειακός ιστότοπος "Enosara Paralimni".

"Το σημερινό μας αφιέρωμα αφορά έναν από τους πιο δυναμικούς επιθετικούς που φόρεσαν ποτέ την θρυλική βυσσινί φανέλα που με μεγάλη χαρά τον είδαμε χθες ξανά στο γήπεδο μετά από καιρό να παρακολουθεί την Ένωση να κερδίζει εύκολα τον Νίκο & Σωκράτη Ερήμης. Ο Αντρέας εδώ και αρκετό καιρό ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ευχόμαστε ολόψυχα να είναι περαστικό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (23/05/1949) 
Θέση: Κεντρικός Επιθετικός 
Διεθνής: Εθνική Ομάδα Αντρών 
Καριέρα: Α’ ΟΜΑΔΑ 1965-1979

Ο Αντρέας Μιχαήλ Κωνσταντίνου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα τον πρώτο επίσημο αγώνα που αγωνίστηκε η ΕΝΠ στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Ήταν την περίοδο 1965-66 και η ομάδα αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας με προπονητή τον Κόκο Οικονόμου. Πριν από το 1965 και συγκεκριμένα στα παιδικά του χρόνια ο Αντρέας αγωνιζόταν με την ομάδα της Ένωσης στο αγροτικό.

Τα 15 συνολικά χρόνια της παρουσίας του σε επίσημους αγώνες καταξιώθηκε ως ένας δυναμικός κεντρικός επιθετικός, φίλος με τα αντίπαλα δίκτυα, με αποκορύφωμα την κλήση του στην Εθνική Ομάδα. Πρώτος του διεθνής αγώνας αυτός με την τότε Σοβιετική Ένωση στην Μόσχα την περίοδο 1970-71 με τον αγώνα να τελειώνει με 6-1 και προπονητή της Εθνικής μας τον Wood. Ο Αντρέας ήταν ουσιαστικά ο πρώτος Ενωσίτης ποδοσφαιριστής που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Κύπρου.

Εκτός από τις διεθνείς του συμμετοχές ο Αντρέας κατέχει και ένα άλλο σημαντικό ρεκόρ. Είναι ο ένας από τους επτά στο σύνολο Ενωσίτες που σκόραραν σε επίσημο διεθνή επί σωματειακού επιπέδου αγώνα. Ήταν 16 Σεπτεμβρίου 1975 και συγκεκριμένα στον επαναληπτικό του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την MSV DUISBURG της τότε Δυτικής Γερμανίας. Τελικό αποτέλεσμα 3-2 για τους Δυτικογερμανούς με τον Αντρέα να σκοράρει στο 19ο λεπτό και να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1.

Ο Αντρέας ήταν παρόν στους τελικούς του 1974 και του 1975 ενώ ήταν βασικότατο στέλεχος της μεγάλης Ένωσης των Πλούσκαλ και Κολοκούδια τη δεκαετία του ’70.

Τελευταία του χρονιά η περίοδος 1978-79 με αρχικά προπονητή τον Μίρκα και μετέπειτα τον Θεόδωρο Κολοκούδια."