Ένα παιχνίδι, δύο εικόνες (Άλλη ομάδα με Βούκσεβιτς)

Διπρόσωπη η Ένωση, κατάφερε εντέλει να κρατήσει στο μηδέν τον Απόλλωνα και να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον μεγάλο της αντίπαλο, μένοντας στο 0-0 στο Κυριακάτικο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Τάσος Μάρκου».

Οι επιλογές του Καραγεωργίου

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης, δεξί μπακ ο Πάρπας, αριστερό μπακ ο Βαλλιάνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπόζοβιτς και Μέγκαχεντ. Αμυντικά χαφ οι Μπάουμαν και Φαν Ράνσμπεκ, δεξί χαφ ο Κουμής, αριστερό χαφ ο Φροξυλιάς και επιθετικό δίδυμο οι Ντίξον και Μπασόφ.

Με μία - αναγκαστική - αλλαγή

Ουσιαστικά ο Νίκος Καραγεωργίου προχώρησε σε μία μόλις αλλαγή και αυτή λόγω της ανετοιμότητας του Μπούντιμιρ, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μπασόφ. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι ίδιοι με αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα στην Αγία Νάπα ενώ ίδια ήταν και η διάταξη, με το 4-4-2 να παραμένει.

Πρόβλημα στο πρώτο μέρος

Οι όποιες ανησυχίες που υπήρχαν για το αρχικό σχήμα, επιβεβαιώθηκαν στο πρώτο μέρος. Η Ένωση αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα στον μεσοεπιθετικό της χώρο και το 0-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο μάλλον την κολακεύει αφού από την μία δεν έφτιαξε κάποια αξιόλογη φάση και από την άλλη ο Απόλλωνας πλησίασε τουλάχιστον τρεις φορές κοντά στο γκολ (Στογιάνοβιτς δις και Παπουλής). Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο παιχνίδι είναι τα ακόλουθα…

Κράτημα μπάλας

Η Ένωση δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν μπορούσε να αλλάξει πέραν των 3-4 πασών στο παιχνίδι της. Παίζοντας με δύο στον κεντρικό άξονα (Μπάουμαν – Φαν Ράνσμπεκ), είχε να αντιμετωπίσει τρεις (Σακέτι, Γκουγιόν και Στογιάνοβιτς), κάτι που δημιουργούσε αριθμητικό ντεζαβαντάζ. Παράλληλα, κανείς εκ των δύο δεν είναι κλασικός κόφτης, αφού και οι δύο μοιάζουν περισσότερο οκτάρια έτσι λιγόστευαν και οι πιθανότητες κλεψιμάτων στο κέντρο.

Κάθετο παιχνίδι

Ο Απόλλωνας με τον Στογιάνοβιτς στο αρχικό σχήμα, δοκίμασε αρκετές φορές να… φέρει τον νεαρό Σέρβο από την μεσαία γραμμή στην αντίπαλη περιοχή, σαν κρυφό φορ. Είναι μια κίνηση που την έχει ο Στογιάνοβιτς και αυτό σε συνδυασμό με την απουσία αμυντικογενών χαφ στο κέντρο της Ένωσης, έφερε προβλήματα αφού τις δύο φορές που ο παίκτης του Απόλλωνα… πάτησε περιοχή, το έκανε αμαρκάριστος, χωρίς κάποιος να τον ακολουθήσει. Την πρώτη φορά ο Αμπάρης έδιωξε δύσκολα το πλασέ του και την δεύτερη φορά ο Σέρβος χαφ είδε την κεφαλιά του να φεύγει λίγο έξω.

Κενά σε μεσαία και επιθετική γραμμή

Με την Ένωση να παίζει με δύο φορ στην ευθεία, δημιουργήθηκε μεγάλο κενό ανάμεσα στην γραμμή του κέντρου και της επίθεσης, αφού δεν υπήρχε ένας συνδετικός κρίκος. Υπήρχε και αριθμητικό μειονέκτημα στο κέντρο, γι’ αυτό και όσες φορές κάποιος εκ των Μπάουμαν ή Φαν Ράνσμπεκ προσπαθούσαν να πλαισιώσουν τους σέντερ φορ, όταν χανόταν η μπάλα υπήρχε μεγάλη… τρύπα στον άξονα και ο Απόλλωνας ευκαιρίες για αντεπιθέσεις.

Άλλη ομάδα απ' το 50' και μετά

Αυτά όσον αφορά τα πρώτα 50 λεπτά του αγώνα, αφού με την είσοδο του Βούκσεβιτς και την διαφοροποίηση στην διάταξη, όλα άλλαξαν. Ο Μαυροβούνιος χαφ στο ντεμπούτο του με την βυσσινί φανέλα, πήρε την θέση του Μπασόφ και κινήθηκε αρκετά μέτρα πιο πίσω, με το 4-4-2 να μετατρέπεται περισσότερο σε 4-4-1-1. Αυτό ωφέλησε σε πολλούς τομείς την Παραλιμνίτικη ομάδα.

Γέμισε το κέντρο

Αρχικά γέμισε το κέντρο, με την προσθήκη τρίτου ποδοσφαιριστή που βοηθούσε και ανασταλτικά και δημιουργικά. Η παρουσία του Βούκσεβιτς, έφερε και τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε μεσαία και επιθετική γραμμή, κάτι που επέτρεψε στο δίδυμο των αμυντικών χαφ να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην προστασία της άμυνας. Όταν γινόταν κάποιο κλέψιμο, δεν χρειαζόταν να τρέξουν αυτοί στην επίθεση, αρκούσε η πρώτη πάσα στον Βούκσεβιτς. Δεν είναι τυχαίο που… σταμάρτησε η βόλτα του Στογιάνοβιτς στην περιοχή της ΕΝΠ, ούτε ότι ελαχιστοποιήθηκαν οι φάσεις μπροστά από την εστία του Αμπάρη.

Κατοχή μπάλας

Παράλληλα η Ένωση απέκτησε και κατοχή μπάλας. Ο Βούκσεβιτς με το καλό κράτημα και την ηρεμία που προσφέρει στην ομάδα του όταν έχει την μπάλα στα πόδια του, βοήθησε την μεσοαμυντική γραμμή για να πάρει… ανάσες. Και τέλος, οι γηπεδούχοι έβαλαν στο παιχνίδι τους και την κάθετη πάσα, με τον 29χρονο άσο να τροφοδοτεί αρκετές φορές τον Ντίξον ο οποίος δοκίμαζε να φύγει στην πλάτη της άμυνας.

"Ζωντάνεψε" επιθετικά

Έτσι ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του η οποία… ζωντάνεψε στο β’ μέρος, μπορεί να μην έφτιαξε την μεγάλη φάση ωστόσο κάθε αντεπίθεση της επειδή είχε αρχή μέση και τέλος, δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Αν μάλιστα δεν προέκυπτε η ατυχία με τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Μπόζοβιτς, ο Ελλαδίτης τεχνικός θα είχε μία ακόμη αλλαγή στο χέρι και αν δοκίμαζε να… φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή (Ντίξον, Φροξυλιάς και Κουμής τα έδωσαν όλα και στο φινάλε έμειναν από δυνάμεις), ίσως να έφτανε και στο γκολ της νίκης.

Τηρουμένων των αναλογιών, ικανοποίησε

Σε γενικές γραμμές, η Ένωση ικανοποίησε ανασταλτικά με εξαίρεση τα προβλήματα στον άξονα στην μεσαία γραμμή, όμως χωρίς να μπορέσει να φτιάξει φάσεις μπροστά. Όμως ας μην ξεχνάμε κάτι βασικό, ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει άλλη μια μικρομεσαία ομάδα όπως η Αγία Νάπα, αλλά μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, με ποιοτικότατο ρόστερ, με έξι παιχνίδια περισσότερα λόγω των Ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και που δεδομένα θα διεκδικήσει και το φετινό πρωτάθλημα. Η διαφορετική εικόνα που έδειξε σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο, κάτι το οποίο σχολίασε και ο Νίκος Καραγεωργίου, αναμένεται να φανεί χρήσιμη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Κρις, Στέλιος, Πιμ

Κάποιος που να εντυπωσίασε με την παρουσία του, δεν υπήρξε. Αρκετά καλοί ήταν οι Ντίξον (όσες φορές δέχθηκε πάσα στον κενό χώρο κέρδισε τους αντίπαλους στόπερ), Πάρπας (σχεδόν… εξαφάνισε τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Απόλλωνα, Φώτη Παπουλή) και Μπάουμαν (μπόλικα τρεξίματα και συνεχείς μάχες με όλο το κέντρο του αντιπάλου).