Φάκελος Παπαζαχαρίας: Επαγγελματίας ή φραγκοφονιάς;

Όταν πέρσι το Καλοκαίρι η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Γρηγόρη Παπαζαχαρία, στο Παραλίμνι πανηγύριζαν. Και όχι άδικα…

Βλέπετε οι «βυσσινί» οι οποίοι θα αγωνίζονταν για πρώτη φορά στην Β’ Κατηγορία, απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή με συνεχόμενες χρονιές στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα, με συμμετοχές μόνο στην Σούπερ Λιγκ όντας μάλιστα αρχηγός σε Ηρακλή και Άρη Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά, μόλις στα 29 του…

Στην Ένωση πόνταραν τόσο στο αγωνιστικό του προφίλ, όσο και στην ηγετική του φυσιογνωμία δηλαδή, γι’ αυτό και… χρίστηκε εκ των αρχηγών της ομάδας. Η χρονιά στην Β’ Κατηγορία ολοκληρώθηκε, με τον Παπαζαχαρία να έχει σχετικά καλή χρονιά παρά το ότι κάποιες φορές φάνηκε να εκτίθεται από την έλλειψη ταχύτητας. Ωστόσο με την εμπειρία και την διορατικότητά του, τις περισσότερες φορές το κάλυπτε.

Με το τέλος της σεζόν, ο Νίκος Καραγεωργίου αποφάσισε ότι ο Γρηγόρης είναι εκτός πλάνων. Και για αγωνιστικούς αλλά και για εξωαγωνιστικούς λόγους αφού προπονητής και διοίκηση έχουν συγκεκριμένα παράπονα από τον Ελλαδίτη στόπερ, που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του εκτός γηπέδου. Το θέμα είναι ότι πέρσι το Καλοκαίρι υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο

Στην ίδια κατηγορία των εκτός έδρας, ανήκαν και οι Ανδρέας Κυπριανού και Ηλίας Βαττής. Παρά την πικρία των δύο και χωρίς να έχουν βρει άλλη ομάδα, αμφότεροι έδειξαν κατανόηση, πήραν μια μικρή αποζημίωση και αποχαιρέτησαν φιλικά την Παραλιμνίτικη ομάδα. Η περίπτωση του Παπαζαχαρία εξελίχθηκε (και εξελίσσεται διαφορετικά).

Ουσιαστικά τέθηκε εκτός πλάνων και ενημερώθηκε επί τούτου, από τα μέσα Μαΐου. Έχουν περάσει περίπου πέντε μήνες στους οποίους οι «βυσσινί» τα είδαν… όλα, φτάνοντας σε οριακό σημείο! Χαρακτηριστική είναι η ατάκα μέλους του Δ/Σ της ομάδας, όταν στην προσπάθεια να βγάλουμε άκρη με το θέμα, τον ρωτήσαμε τι γίνεται με την συγκεκριμένη υπόθεση: "Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό να παίξουν μπάλα, κάποιοι μόνο τον τραπεζικό λογαριασμό, κάποιοι και τα δύο. Ο Γρηγόρης προφανώς μόνο τράπεζα”.

Πιο κάτω ακολουθούν μερικές προτάσεις που έγιναν στον Παπαζαχαρία:

-Να λυθεί το συμβόλαιο του κοινή συναινέσει και να αποχωρήσει από την ομάδα.

-Να του δοθεί αποζημίωση ένας μήνας και να αποχωρήσει από την ομάδα.

-Να του δοθεί αποζημίωση δύο μηνών και να αποχωρήσει από την ομάδα.

-Του βρήκαν ομάδα στην Football League αλλά αρνήθηκε, θέλοντας κάτι καλύτερο.

-Ενδιαφέρθηκε η Αγία Νάπα, έδινε τα μισά χρήματα απ’ αυτά που είχε να πάρει φέτος στην Ένωση, αλλά πάλι είπε όχι.

-Η Ένωση προσφέρθηκε να πληρώσει την διαφορά στο συμβόλαιο που έχει μαζί της και σε αυτό που του πρότεινε η Αγία Νάπα, πάλι είπε όχι.

-Του πρότεινε μείωση συμβολαίου περίπου 25% και να παραμείνει κανονικά στην ομάδα συμμετέχοντας στις προπονήσεις, όμως πάλι είπε όχι.

-Του πρότεινε να παραμείνει με το υπάρχον συμβόλαιο μέχρι τον Ιανουάριο όταν και θα ανοίξει η μεταγραφική περίοδος και τότε το συμβόλαιο του να λυθεί αυτόματα. Και εδώ είπε όχι…

Από την πρώτη προπόνηση της χρονιάς μέχρι και σήμερα που μιλάμε, ο Παπαζαχαρίας πηγαίνει καθημερινά στις εγκαταστάσεις του «Τάσος Μάρκου», τρέχει μόνος του με την επίβλεψη προπονητή όπως προνοείται από τους κανονισμούς και συνεχίζει να νιώθει την ασφάλεια που του προσφέρει το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι το Καλοκαίρι.

Οι συζητήσεις καθημερινά γύρω από το πρόσωπο τους στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια του Παραλιμνίου, πολλές. Άλλοι τον αποκαλούν επαγγελματία, άλλοι αχάριστο, άλλοι εγωιστή, άλλοι φραγκοφονιά. 

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει...

Πού χαλάρωσε ο Μάριο;