Η ΕΝΠ τίμησε τους θρύλους (φώτος)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι η «1η Ημερίδα Καλαθόσφαιρας - Τελετή Βράβευσης Αρίστων» από την καλαθοσφαιρική ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, η οποία τίμησε τους θρύλους της για τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ηλίας Κατσογιάννης, η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και ο κ. Λεόντιος Τσέλεπος, νομικός σύμβουλος.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου για τρεις δεκαετίες, όπως και η… απόλυτη ομάδα, dream team, με καλαθοσφαιριστές και από τις τρεις δεκαετίες.

Δεκαετία 1980: Μάριος Μανωλάκης, Λοΐζος Α. Λοΐζου, Αντρέας Μάρκου, Μάριος Χατζηαντρέας, Μιχάλης Πιτάκκης, Άδωνης Κρητικός.

Δεκαετία 1990: Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλος, Αντώνης Αρτυματάς, Παναγιώτης Τρισόκκας, Αντώνης Μαρίνου, Χρυσόστομος Ηλία, Αντρέας Σταυρούλλης.

Δεκαετία 2000: Παναγιώτης Κουτσόλουκας, Νικόλας Θωμά, Αλέξης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γουρουνιάς, Λούης Μουζουρίδης, Δημήτρης Σιαμιλλής.

Dream Team: Μάριος Μανωλάκης, Λοΐζος Α. Λοΐζου, Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλος, Νικόλας Θωμά, Παναγιώτης Κουτσόλουκας, Αντώνης Αρτυματάς.

Πέραν των καλαθοσφαιριστών, τιμήθηκαν και παλαιοί παράγοντες της ομάδας του Παραλιμνίου, που βοήθησαν ώστε να κρατηθεί στη ζωή το άθλημα τα προηγούμενα χρόνια. Από την πλευρά της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου σκοπός είναι όπως η εκδήλωση γίνει θεσμός, και κάθε χρόνο να γίνεται μία εκδήλωση ισάξια και καλύτερη της φετινής.

Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο εκπρόσωπος της Ε.Ν. Παραλιμνίου στο Συμβούλιο της ΚΟΚ, κ. Σολωμός Σολωμού, ο οποίος αναφερόμενος για την «1η Ημερίδα Καλαθόσφαιρας - Τελετή Βράβευσης Αρίστων» είπε ότι: «Η εκδήλωση ήταν επιτυχής. Προσπαθήσαμε σαν τμήμα να το οργανώσουμε πολύ καλά, και νομίζω ότι τα καταφέραμε.

Έμεινε και πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου πολύ ευχαριστημένος από την εκδήλωση. "Στόχος μας είναι να ανυψώσουμε το μπασκετικό συναίσθημα στην περιοχή για να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά στο άθλημα, όπως επίσης και κάποια άτομα που ήταν ξεχασμένα τόσο καιρό, θα θέλαμε να μην τους ξεχάσει ο κόσμος της ομάδας μας. Αυτή η προσπάθεια γίνεται με την βοήθεια της Ομοσπονδίας και ελπίζω να συνεχιστεί η συνεργασία που έχουμε, και η βοήθεια που μας δίνεται. Ευχαριστώ επίσης το Δημαρχείο Παραλιμνίου για την σημαντική βοήθεια που μας δίνει. Μας παραχώρησε την αίθουσα και μας βοηθάει με τα 3x3, όπως επίσης και το νέο γήπεδο που θα γίνει θα είναι με μεγάλη βοήθεια από τον Δήμο Παραλιμνίου".

Από ιστοσελίδα ΚΟΚ