Με "Τρίσκο" έξω αριστερά και "Κρίβο" σκόρερ

Όπως ήρθαν τα πράγματα, η Ένωση είναι καταδικασμένη να κερδίσει στο «Δασάκι» στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με τον Εθνικό.

Οι «βυσσινί» είναι στην προτελευταία θέση έχοντας 19 βαθμούς, έχοντας από πάνω τους Εθνικό με 21 και Ερμή 24 βαθμούς. Απομένουν τρία παιχνίδια, με Εθνικό εκτός, Ομόνοια εντός και Ανόρθωση εκτός. Πρόγραμμα… φωτιά

Νίκη στο «Δασάκι», αλλά πότε κέρδισε τελευταία φορά εκεί; Σεζόν 2009-10 και η ΕΝΠ επικράτησε του Εθνικού με 1-0, χάρις σε γκολ του Ράντοβαν Κριβοκάπιτς. Έκτοτε, ακολούθησαν πέντε αγώνες στους οποίους η Ένωση έχει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Με χειρότερη όλων την τελευταία επίσκεψη στην Άχνα, όταν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2013-14 έμεινε στην ισοπαλία 1-1 και υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία.

Η εντεκάδα στην τελευταία νίκη. Πάνω από αριστερά προς δεξιά: Τζίμι Ντε Γουλφ, Πανίκος Σπύρου, Ράντοβαν Κριβοκάπιτς, Μπόγιαν Μαρκόφσκι, Χούγκο Φαρία και Λοράν Φασότ. Κάτω από από αριστερά προς δεξιά: Αρμέν Αμπαρτζουμιάν (γκολκίπερ), Ιβάν Τρισκόφσκι, Ραούλ Γκονζάλες, Δήμος Γούμενος και Ντίτερ Φαν Τόρναουτ.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά άλλαξαν στις ζωές των παικτών που αγωνίστηκαν. Καταρχάς κανείς δεν συνεχίζει στην Ένωση, τουλάχιστον σαν παίκτης. Υπάρχει ο Πανίκος Σπλυρου που έβγαλε το σορτσάκι και έβαλε τις φόρμες, παραμένοντας στην ΕΝΠ σαν προπονητής στα τμήματα υποδομής. 

Ο Ντε Γουλφ το... παράτησε αμέσως μετά την φυγή του από το Παραλίμνι, ο σκόρερ Κριβοκάπιτς έφυγε απ' την ΕΝΠ, επέστρεψε ένα χρόνο μετά αλλά έφυγε ξανά, ο Μαρκόφσκι πρόλαβε να παίξει σε άλλες δύο Κυπριακές ομάδες (Απόλλωνα - Αγία Νάπα) και να φύγει για την πατρίδα του, ο Φαρία πέρασε από Ελλάδα και Μάλτα ενώ πλέον συνεχίζει στην Σκωτία, ο Φασότ έπαιξε σε Ερμή και Αγία Νάπα πριν τα... κρεμάσει, ο Αμπαρτζουμιάν έπαιξε για 1,5 χρόνο στην Botev Plovdiv και ολοκλήρωσε την καριέρα του, ο "Τρίσκο" έκανε... όργια στο ΑΠΟΕΛ, έφυγε για την Μπριζ, πέρασε από Μπέβερεν, Αλ Νασρ και Λέγκια ενώ συνεχίζει στην ΑΕΚ, ο Ραούλ έπαιξε σε Απόλλωνα, Αναγέννηση και Δόξα πριν φτάσει στην Πολωνία, ο κάπταιν Δήμος έφυγε και επέστρεψε δις, κατακτώντας πέρσι το πρωτάθλημα στην Β' Κατηγορία και φέτος είναι υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της Αγίας Νάπας και τέλος ο Τόρναουτ έφυγε την επόμενη χρονιά για την Νέα Σαλαμίνα, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του (Βέλγιο). 

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

2013-14

Εθνικός – ΕΝΠ 1-1 (Τόφας)

2012-13

Εθνικός – ΕΝΠ 0-0

2011-12

Εθνικός – ΕΝΠ 1-1 (Ρουσιάς)

Εθνικός – ΕΝΠ 2-0

2010-11

Εθνικός – ΕΝΠ 2-2 (Μπέρτσιλ 2)

2009-10

Εθνικός – ΕΝΠ 0-1 (Κριβοκάπιτς)