Ανατροπή, απάντηση και επιστροφή στις νίκες! (Φώτος)

Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο Ερμής και Νέα Σαλαμίνα πρόσφεραν.. πέντε γκολ σε ένα εξαιρεικό ματς. Η Νέα Σαλαμίνα αρνιόταν να τελειώσει το ματς χωρίς να κερδίσει, παίρνοντας τελικά το πολύτιμο τρίποντο με 3-2.

Το σκορ για τους φτεροπόδαρους άνοιξε ο Κεϊτα στο 15' με πέναλτι όμως οι ερυθρόλευκοι ανέτρεψαν τα εις βάρους τους δεδομένα γράφοντας το 2-1 με Μακρίεφ στο 26΄και Τζούρτζουριτς στο 43'.

Στο 71' ο Κεϊτα ισοφάρισε και πάλι με πέναλτι, όμως οι γηπεδούχοι είχαν ξανά την απάντηση φτάνοντας στη νίκη με γκολ του Τσίγκουινι στο 78'. Αποβολή για Ροσάδο στην εκπνοή στο ντεμπούτο του με τον Ερμή.

Το LIVE:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν τις πρώτες αναγνωριστικές προσπάθειες, χωρίς πάντως να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερο στα πρώτα 5 λεπτά.

Στο 13' πάντως έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες αφού ο Ερμής κέρδισε πέναλντι με τον Βασιλόγιαννής ο οποίος ανατράπηκε καθαρά από τον Μιχαήλ. Ο Κεϊτα δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 από τα 11 βήματα στο 14'.

Η πρώτη αντίδραση της Νέας Σαλαμίνας στο γκολ που δέχθηκε ήρθε 6 λεπτά αργότερα όταν ο Σκοπελίτης έπιασε κεφαλιά την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Παναγόπουλος.

Στο 26' ήρθε και η δεύτερη αντίδραση όπου και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από φάουλ του Τζούρτζουριτς ο Παναγόπουλος απέκρουσε ασταθώς και ο Μακρίεφ πήρε το ριμπάουντ κάνοντας από κοντά το 1-1.

Ο Ερμής στο 32' είχε την πρώτη του φάση μετά την ισοφάριση  απειλώντας την εστία της Ν. Σαλαμίνας με τον Λατόρε που έπιασε το γυριστό αναγκάζοντας τον Μιχαήλ να αποκρούσει με υπερένταση.

Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στη Νέα Σαλαμίνα που έφτασε στην ολική ανατροπή! Ο Τζούρτζουριτς με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας στο 42' το 2-1 όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη φάση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με το ρυθμό του ματς πάντως να είναι πολύ γρήγορος και την κατοχή να εναλλάσεται συνεχώς.

Η πρώτη καλή φάση στο Β' Ημίχρονο καταγράφηκε στο 53' όταν το επικίνδυνο σούτ του Ντίξον κατέληξε κόρνερ αφού κόντραρε στον Κούσουλο,μέσα στην περιοχή, με τους ανθρώπους του Ερμή να φωνάζουν πως βρήκε στο χέρι του, ζητώντας πέναλντι.

Καλή στιγμή ο Ερμής είχε και στο 66' με δυνατό φάουλ του Κεϊτά το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Μιχαήλ. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με τον Ντίξον να βγάινει τετ-α-τετ και τον Μιχαήλ να σώζει εκ νέου την ομάδα του.

Η πίεση απέφερε καρπούς και στο 70' ο Βασιλόγιαννης κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Γράιμς. Ο Κεϊτά ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 71'.

Η Νέα Σαλαμίνα πάντως είχε ξανά την απάντηση με τον Τσιγκουίνι να δίνει προβάδισμα εκ νέου στην ομάδα του στο 78' με προβολή μετά από φάουλ του Τζούρτζουριτς.

Χωρίς καμία φάση κύλησε το παιχνίδι μέχρι που ο Ερμής άγγιξε την ισοφάριση δύο φορές στην εκπνοή. Η πρώτη στο 94' με το σουτ του Ντίξον να το βγάζει σε κόρνερ ο Γκράιμς και η δεύτερη στην επόμενη φάση όταν ο Σκοπελίτης έσωσε την ομάδα του αποκρούοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή!

Με αυτές τις δύο φάσεις ο αγώνας έφτασε στο τέλος του και η Νέα Σαλαμίνα επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές.

Ν. Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσίνα, Κούσουλος, Τσιγκουίνι, Τζούρτζουριτς (Κέζος 91'), Γκόμες, Σκοπελίτης, Πεδρίτο (Μπεμπά 81'), Παύλου (Χριστοφή 31') , Μακρίεφ

Ερμής: Παναγόπουλος, Κειτά, Χριστοφή, Ουλίσε, Λατόρε (85' Μαγέλε), Ντε Πίνα, Γουίκς (46΄ Ροσάδο), Μουσταφά, Βασιλόγιαννης, Φραγκέσκου (73΄ Γενκά), Ντίξον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχαήλ, Xριστοφή, Μπεμπά (4η)/ Λατόρε (4η), Ουλίσε (4η),  Γενκά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:  /Ροσάδο (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν:

*Διαιτητής είναι ο Λουκάς Σωτηρίου με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Μάριο Καλογήρου ενώ τέταρτος είναι ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με παρατηρητή των Χρίστο Σκαππούλλη

* Αναγκαστική αλλαγή για την Νέα Σαλαμίνα στο 31' με τον Κούλλη Παύλου να δίνει τη θέση του στον Χριστοφή.