Δεν το ήθελαν αλλά συμβιβάστηκαν (φώτος)

Ερμής και Ομόνοια ήθελαν το τρίποντο για να ενισχύσουν τη θέση τους στη μάχη της τετράδας, όμως συμβιβάστηκαν στο 1-1, το βράδυ του Σαββάτου στο "Δασάκι". Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λεάντρο, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Ντε Πίνα. Και τα δυο γκολ στο πρώτο μέρος...

Καλύτεροι οι πράσινοι, από ένα γκολ...

Το ματς ξεκίνησε με απίστευτη... τετραπλή ευκαιρία για την Ομόνοια. Στο 6' ο Ποτέ βρέθηκε σε θέση βολής από κοντά όμως ο Μπογκατίνοφ έκανε την επέμβαση. Στο ριμπάουντ ο Ασίς σούταρε σε σώμα αμυντικού, όπως και ο Οικονομίδης στη συνέχεια, ενώ τέλος ο Ρούμπιο με τη σειρά του δεν μπόρεσε ούτε αυτός να σκοράρει, σε μια φοβερή φάση.

Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη στιγμή σε ένα πρώτο εικοσάλεπτο στο οποίο οι "πράσινοι" ήταν πιο επιθετικοί, όμως χωρίς να μπορέσουν να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη αξιοσημείωτη φάση σημειώθηκε στο 31' όταν ο Ταραλίδης στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Ρούμπιο, λίγο έλειψε να σκοράρει με αυτογκόλ. Τελικά η τρίτη ήταν και... φαρμακερή για την Ομόνοια αφού  στο 32' Κιρμ, Λεάντρο και Ασίς έκαναν εξαιρετικό συνδυασμό και ο Βραζιλιάνος με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1.

Από την άλλη ο Ερμής χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 39' για να απειλήσει, όταν ο Ιμπραΐμι έκανε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Μορέιρα έδιωξε σε κόρνερ. Και αφού οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν, στο 43' έφτασαν στην ισοφάριση: Ο Ιμπραΐμι με φάουλ βρήκε τον Ντε Πίνα, που από κοντά με κεφαλιά νίκησε τον Μορέιρα για το 1-1.

Κακός ρυθμός και συμβιβασμός

Η Ομόνοια ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα και στην "επανάληψη" και στο 51' έχασε κλασική ευκαιρία όταν ο Μπογκατίνοφ έπιασε την κοντινή κεφαλιά του Ποτέ. Ο Ερμής "απάντησε" στο 58' με κεφαλιά του Ονίλο που έφυγε έξω. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, ως αποτέλεσμα και των πολλών διακοπών λόγω φάουλ. Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 70' για την επόμενη καλή στιγμή, όταν ο Ποτέ για μερικά εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ του Μποκατίνοφ.

Ακόμα λιγότερα πράγματα στην συνέχεια, με τα πολλά φάουλ να μην επιτρέπουν να γίνει καλό παιχνίδι. Ο Ερμής στο 90' είχε την τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης με κεφαλιά του Ιμπραΐμι όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Ερμής: Μποκατίνοφ, Ουόν, Ντε Πίνα, Τσίνα, Ζάρκοβιτς, Παουλίνιο (79' Τούρκο), Ταραλίδης (85' Xριστοφή), Σαμάρας, Λόπες (68' Μοράν), Ιμπραΐμι, Ονίλο

Ομόνοια: Μορέιρα, Μαργκάσα, Λεάντρο, Λομπιανίτζε, Κυριάκου, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς (46' Σκέμπρι), Ρούμπιο (65' Ρόντρι), Κιρμ (75' Φοφανά), Ποτέ

Κίτρινες: Ζάρκοβιτς, Τσίνα (6η), Σαμάρας / Λομπιανίτζε

Ενδιαφέρουν

- Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή της Ομόνοιας.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Πάολο Ντε Πίνα.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λεάντρο.

- Ενώ ο Ερμής ανακοίνωσε πως ο Μπογκατίνοφ ήταν εκτός αποστολής, τελικά έπαιξε βασικός.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει η Ομόνοια με 2-1.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Νίκο Καλησπέρα και 4ο τον Γιάγκο Τζιαπούρα. Επιπρόσθετοι οι Κώστας Ψευδιώτης - Αντώνης Χριστοδούλου και παρατηρητής ο Σταύρος Σταύρου.