Εθνικός παραμένει, Σαλαμίνα... περιμένει! (Φώτος)

Σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι στο Δασάκι, Εθνικός και Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις με τον Ατόρνο. Χαμένο πέναλτι με τον Κότο Παγιές για τον Εθνικό στο 53’.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος και προηγήθηκε δίκαια με 2-0 χάρις σε γκολ των Μιράντα στο 71΄ και Κότο Παγιές στο 81'. Αυτή η εξέλιξη κτύπησε το καμπανάκι για τους “ερυθρόλευκους” που... ξύπνησαν  πολυ αργά, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με Μακρίεφ στο 84’ και Ατόρνο στο 90+2.

Πλέον αφού δεν πήρε το τρίποντο που θα της κλείδωνε την έκτη θέση, η Νέα Σαλαμίνα περιμένει το αυριανό ντέρμπι στο ΓΣΠ, ελπίζοντας η ΑΕΛ να μην κερδίσει την Ομόνοια. Ο Εθνικός από την πλευρά του με αυτό το βαθμό δεν χρειάστηκε καν την ήττα της Ένωσης, και προχωράει κανονικά στη Β΄Φάση του Πρωταθλήματος για να διεκδικήσει την παραμονή του.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

Καλύτερος και πιο απειλητικός ο Εθνικός...

Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, με τον Εθνικό να φτάνει στο πρώτο σουτ του αγώνα με σουτ Μπαραμπάτζε.

Ο Εθνικός συνέχισε να είναι απειλητικός αφού δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 10' με σουτ του Αράμπαλ. Οι γηπεδούχοι ήταν γενικά καλύτεροι στα πρώτα 20 λεπτά σε αντίθεση με την Νέα Σαλαμίνα που προσπαθούσε ακόμα να βρει τα πατήματά της.

Μάλιστα αυτή η κυριαρχία για τον Εθνικό λίγο έλειψε να εξαργυρωθεί σε δύο περιπτώσεις όταν μετά από κόρνερ ο Πιντσέλι γύρω στο 25', έστειλε την μπάλα απευθείας στο δοκάρι ενώ λίγο αργότερα και πάλι μετά από κόρνερ, “έπιασε” γυριστή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Μιχαήλ σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να φτιάξουν καμία αξιόλογη φάση αφού η ανάπτυξη τους δεν ήταν ορθολογική ενώ ο Εθνικός έκλεινε καλά τους χώρους.

Σημάδια ζωής από Σαλαμίνα...

Αυτό πάντως κράτησε μέχρι το 40’ όταν οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν από τα αριστερά στην αντεπίθεση με τον Κούλλη Παύλου να γυρίζει στον επερχόμενο Μακρίεφ που έπιασε δυνατό σουτ στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η προηγούμενη φάση βοήθησε ψυχολογικά τη Νέα Σαλαμίνα στην οποία ανήκε το τελευταίο σουτ του ημιχρόνου με τον Παύλου, ο οποίος από καλή θέση έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα αρκετά έξω.

Με φόρα από το πρώτο ο Εθνικός, χαμένο πέναλντι και.. γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός συνέχισε με φόρα από το πρώτο μέρος και έχασε καλή ευκαιρία στο 47’ με την κεφαλιά του Μπαραμπάτζε να καταλήγει μόλις έξω.

Και ενώ το παιχνίδι εξελίσσονταν χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο 52’ ο νεοεισελθών Γκρικαλασβίλι μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Τσιγκουίνι, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ωστόσο ο Κότο Παγιές που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του.

Ο Εθνικός πάντως δεν πτοήθηκε από την σπουδαία ευκαιρία που έχασε και συνέχισε να φτιάχνει απειλητικές φάσεις σε αντίθεση με τη Νέα Σαλαμίνα που ήταν απογοητευτική και ακίνδυνη. Εν τέλει πήρε αυτό που του άξιζε μέχρι εκείνο το σημείο, όταν μετά από κόρνερ και ολιγωρία στην άμυνα, ο Μιράντα έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα στο 70’.

Οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν μετά το γκολ και λίγο έλειξε να απαντήσουν άμεσα, όμως ο Μπογκαντίνοφ νίκησε σε τετ-α-τετ πρώτα τον Ατόρνο και μετά τον Μακρίεφ. Ο Σκοπιανός συνέχισε τις εξαιρετικές επεμβάσεις λίγο αργότερο κερδίζοντας και τον Κούσουλο σε νέο τετ-α-τετ.

Το ότι ανέβηκε ψηλά χάνοντας ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο η Νέα Σαλαμίνα, όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν σε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Κότο Παγιές να κερδίζει στο τετ-α-τετ τον Μιχαήλ κάνοντας το 2-0.

Ανατροπή δεδομένων και ισοφάριση...

Και εκεί το παιχνίδι έδειχνε να είναι χαμένο η Νέα Σαλαμίνα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Εθνικό αφού βγήκε σε αντεπίθεση με τον Ατόρνο που έβγαλε εξαιτερική ασίστ στο Μακρίεφ για να μειώσει από κοντά σε 2-1. Mάλιστα ο Ατόρνο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 89' χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει με το βολέ του να καταλήγει αούτ.

Ο Ατόρνο ήταν αποφασισμένος να το βάλει και τα κατάφερε δύο λεπτά αργότερα όταν στις καθυστερήσεις βρέθηκε στην περιοχή και κέρδισε τελικά τον Μπογκατίνοφ ισοφαρίζοντας για την ομάδα του σε 2-2, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα..

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Ιάκομπ, Πιντσέλι, Αράμπαλ (51' Σ. Γκριγκαλασβίλι) (62' Ντε Πάουλα), Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρίσε, Ηλία, Κυριάκου, Μιράντα, Μπαραμπάτζε (72' Έβερτον). 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Άντιτς, Ζάρκοβιτς (46' Κούσουλος), Μακρίεφ, Παύλου (61' Ατόρνο), Φούσκο, Σκοπελίτης, Γκόμες, Λίλιου, Γκράϊμς, Τσιγκουίνι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αράμπαλ, Ηλία -Τσιγκουίνι, Σκοπελίτης (8η) 

**Διαιτητής είναι ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τον Αριστείδη Χρίστου, και τον Χρίστο Χρίστου ενώ 4ος θα είναι ο Κώστας Ψευδιώτη και Παρατηρητή τον Παναγιώτη Γερασίμου.

**Στον αγώνα του α’ γύρου οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2