Ξέσπασμα Κίκη... (Διπλωματούχοι μου έχουν πει πως δεν ήταν πέναλτι)

Με αρκετό θυμό και παράπονο μίλησε στον "Sports1" ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου ο οποίος είπε πολλά...

Μεταξύ άλλων ανέφερε...

«Ξέρετε, είμαστε σε ένα μικρό χώρο, είμαστε λίγος κόσμος, γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και εύκολα παίρνουμε μηνύματα σε μια ημέρα. Αυτό που μας ενόχλησε στα παιχνίδια του κυπέλλου ήταν καταρχήν το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ στην φάση που δεχθήκαμε το γκολ θεωρούμε ήταν πολύ αυστηρό. Έκανε τάκλιν όντως ο ποδοσφαιριστής αλλά δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των δυο ποδοσφαιριστών και θα έπρεπε ο διαιτητής να λάβει υπόψη και την αγωνιστική κατάσταση του γηπέδου. Εμείς είπαμε ότι δικαιολογημένα μπορούσε να το δώσει αλλά είδαμε με έκπληξη ότι ο ίδιος διαιτητής να βρίσκεται και στον επόμενο παιχνίδι που παίζαμε με την ΑΕΛ. Θεωρούμε ότι και το χθεσινό πέναλτι φαίνεται καθαρά ότι είναι ακούσιο. Αν χτυπούσε το χέρι του στον αέρα να πω ότι είναι πέναλτι αλλά όταν ο ποδοσφαιριστής δεν βλέπει και πέφτει χάμω, δεν ξέρω αν δίνονται τέτοια πέναλτι. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δίνονταν αυτά τα δυο πέναλτι εναντίον της ΑΕΛ. Θεωρούμε ότι ο διαιτητής από εκείνη την στιγμή τελείωσε το παιχνίδι, δεν θα έλεγα από το πρώτο παιχνίδι. Έχω μιλήσει και με ανθρώπους που έχουν δίπλωμα διαιτησίας και μου έχουν πει πως δεν ήταν πέναλτι το χθεσινό.

Είναι κρίμα να πιάνουμε το πιο ιστορικό, το πιο φτωχό σωματείο που υπάρχει στην Κύπρο. Δεν τον συγκρίνω με τον Οθέλλο που έχει οικονομικά έσοδα. Ο Εθνικός είναι σε ένα καταυλισμό με 3000 κόσμο που έχει φτιάξει γήπεδο, δεν μπορώ να αντιληφτώ τα τελευταία τρία χρόνια γιατί υπάρχει τόση λύσσα εναντίον του Εθνικού. Αντί να έχουμε για παράδειγμα τον Εθνικό για το ότι έκαμε στο ποδόσφαιρο και πρόσφερε, τον έχουμε στον στόχο να τον πνίξουμε. Κάποιοι ήρθαν κοντά στον Εθνικό, γιατί ο Εθνικός ναι ήταν η ομάδα του ήθους, όταν ήρθαν κάποιοι κοντά στον Εθνικό γίναμε ανήθικοι. Ότι και να γίνει, όσοι λύσσα και να έχουν, εμάς θα μας βρουν εναντίον τους. Είναι κρίμα. Κάποιοι κρίνουν χωρίς να ξέρουν που είναι το Δασάκι της Άχνας».

Στην συνέχεια όταν ρωτήθηκε γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν μέσω του εκπροσώπου τους στην ΚΟΠ για τον συγκεκριμένο ορισμό… απάντησε: «Ποία πρόσβαση έχω με τον κύριο Κούμα; Πρόσβαση έχουν κάποιοι άλλοι. Το λάθος μας ήταν εκεί γιατί βάλαμε τον Κούμα εκπρόσωπο μας στην ΚΟΠ και κατάφερε να μπει αναπληρωτής της Ομοσπονδίας. Είναι έγκλημα για τον Εθνικό, γιατί προηγούμενος που δεν είχαμε τον Κούμα, παίξαμε και Ευρώπη».