"Η κουλτούρα που συνάντησα ταιριάζει μαζί μου"

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Νέας Σαλαμίνας έκανε ο Γιαν Ντε Γιόνγκε.

Το κανάλι επικοινωνίας της Νέας Σαλαμίνας παρουσιάζει το νέο προπονητή της ομάδας, Ολλανδό κ. Jan De Jonge (Γιαν Ντε Γιόνγκε). 

Αναλυτικά:

«Βρεθήκαμε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία του σωματείου και είχαμε μαζί του μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία την οποία και θα σας παρουσιάσουμε σε 2 μέρη, το 1ο σήμερα και το 2ο μέρος αύριο.

Φιλικός, επικοινωνιακός, με χιούμορ αλλά κυρίως άτομο με προσωπικότητα και γνώστης του αντικειμένου είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα που έχουμε αποκομίσει μέσα από τη διάρκεια της συνέντευξης που μας παραχώρησε.

Στο πρώτο μέρος ζητήσαμε τη γνώμη του για τις δυσκολίες που αντιλαμβάνεται ότι θα αντιμετωπίσει προερχόμενος από μία διαφορετική κοινωνία και νοοτροπία.

Στη συνέχεια του ζητήσαμε να μας προϊδεάσει για το τι μπορεί να προσφέρει στην ποδοσφαιρική Σαλαμίνα ενώ παράλληλα τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε το σωματείο μας και τι αναμένει ότι θα του δώσει ποδοσφαιρικά η εργασία στο σωματείο μας. Η απάντηση του είμαστε σίγουροι ότι θα συζητηθεί πολύ μέσα στον κόσμο της ομάδας αφού τα σημάδια ταύτισης με τις ιδιαιτερότητες και την ταυτότητα της Σαλαμίνας είναι κάτι περισσότερο από φανερά.

Στο τέλος του 1ου αυτού μέρους της συνέντευξης θελήσαμε να ακούσουμε την άποψη του για το μπάτζετ της ομάδας και την παρουσία πολλών νεαρών και Κύπριων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ αλλά και τι μπορεί να πετύχει σε αυτό σε ένα πρωτάθλημα απέναντι σε αντίπαλους που μετρούν τη δυναμικότητα τους με βάση το χρήμα που ξοδεύουν. Η απάντηση του είναι ιδιαίτερης σημασίας».