"Άμα αγαπάς το σύλλογο τότε πάντα αξίζει να τον στηρίζεις"

Το κανάλι επικοινωνίας της Νέας Σαλαμίνας παρουσιάζει σήμερα το 2ο μέρος της συνέντευξης με το νέο προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ολλανδό κ. Jan De Jonge (Γιαν Ντε Γιόνγκε).

Σε αυτό το 2ο μέρος μπήκαν πιο βαθιά στα θέματα ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και του ζήτησαν να τους περιγράψει τι θα ήθελε να δώσει στην ποδοσφαιρική ταυτότητα της ομάδας.

Αναλυτικά:

Το κανάλι επικοινωνίας της Νέας Σαλαμίνας παρουσιάζει σήμερα το 2ο μέρος της συνέντευξης με το νέο προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, Ολλανδό κ. Jan De Jonge (Γιαν Ντε Γιόνγκε).

Σε αυτό το 2ο μέρος μπήκαμε πιο βαθιά στα θέματα ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και του ζητήσαμε να μας περιγράψει τι θα ήθελε να δώσει στην ποδοσφαιρική ταυτότητα της ομάδας.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες, φυσικά, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Θα έχουμε διαφορετικό τρόπο εργασίας και είναι σημαντικό να έχουμε υπομονή μέχρι να το συνηθίσουν και να το αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές μας. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, και το έχω ήδη πει στους ποδοσφαιριστές μας είναι ότι θα δουλεύουμε ομαδικά και σκληρά στο γήπεδο από το 1ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα» μας δήλωσε με έμφαση ο Ολλανδός προπονητής.

Ζητήσαμε από τον κ. Γιόνγκε να μας περιγράψει με «2 λέξεις» την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία για να μας απαντήσει άμεσα με το αφοπλιστικό «προσπαθώ να τα κάνω όλα». Στην συνέχεια, φυσικά, μας εξήγησε ότι πρώτο βήμα της εργασίας του είναι η ανάλυση των δυνατοτήτων της ομάδας και μετά ο καταρτισμός του πλάνου το οποίο θα πρέπει να δουλευτεί και να εμπεριέχει τη συνεχή βελτίωση. Στόχος η δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα μπορεί να προσαρμόζεται στο γήπεδο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα.

Κυρίαρχο στοιχείο όμως της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας είναι το παιγνίδι κατοχής της μπάλας μέσα από ομαδική προσπάθεια και συνεργασία όλων των ποδοσφαιριστών.

Στην τελευταία μας ερώτηση ζητήσαμε προς τον κ. Γιάνγκε του ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα προς τους φίλους της ομάδας μας γιατί θα έπρεπε να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια στη νέα σαιζόν αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας παίρνοντας και πάλι μια απλή αλλά γεμάτη νόημα απάντηση: «Άμα αγαπάς το σύλλογο τότε, πιστεύω ότι, πάντα αξίζει να τον στηρίζεις»