«Πάντα απαιτητικοί, πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω»

Ο τεχνικός διευθυντής της Νέας Σαλαμίνας, Mάκης Παπαϊωάννου, μίλησε στο www.kerkida.net για την αφιέρωση του γκολ από τον Κούλλη Παύλου, το στόχο για είσοδο 6άδα, τις φετινές δυνατότητες της ομάδας και την σημαντική επικείμενη αναμέτρηση με τη Δόξα.

«Πέτυχε ομολογουμένως ένα πολύ ωραίο γκολ ο Κούλλης. Ένα γκολ που δείχνει και την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής. Η μέχρι τώρα παρουσία του κρίνεται απόλυτα θετική. Έχουμε προσωπική φιλία, ενώ ήμασταν και παλαιότερα συμπαίχτες. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα να τον φέρει στην ομάδα και ευτυχώς δικαιώνει τους πάντες. Δεν είναι μόνο εγώ που τον επέλεξα, είναι όλο το επιτελείο, γι' αυτό σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια Αν δει κάποιος το βιογραφικό του, όποια ομάδα τον εμπιστεύτηκε πάντα είχε πολύ καλές χρονιές. Στην ΑΕΚ πριν δυο χρόνια όταν είχε αρκετές συμμετοχές πέτυχε 12 με 13 γκολ», σχολίασε αρχικά την παρουσία του Κούλλη Παύλου αλλά και για το γκολ που του αφιέρωσε...

Για τη νίκη επί της ΑΕΛ και τι σημαίνει ως προς τον στόχο για είσοδο στην πρώτη 6άδα τόνισε: «Καταρχάς ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας γιατί ξέραμε ότι η ΑΕΛ είναι ένα πληγωμένο θηρίο. Περιμέναμε μια πεισμωμένη ΑΕΛ και γενικά ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκε δυνατά όμως φάνηκε άτυχη αφού δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα, εμείς καταφέραμε με τις ευκαιρίες που κάναμε να προηγηθούμε και μετά ήταν όλα πιο εύκολα στην συνέχεια. Η ΑΕΛ είχε πάρα πολύ πίεση για θετικό αποτέλεσμα και ο χρόνος δούλευε υπέρ μας. Κρατήσαμε το μηδέν και αυτό είναι πολύ καλό. Αυτό είναι κάτι που μας λείπει και δουλεύουμε σε αυτό. Αφού η ομάδα δείχνει ότι φέτος έχει το εύκολο γκολ, κρατώντας το μηδέν, έχει ένα μεγάλο ποσοστό για επιτυχία».

Για τα θετικά σχόλια του Μάκη Χάβου ότι η Νέα Σαλαμίνα παίζει εξαιρετικά τη κόντρα επίθεση ξεκαθάρισε: «Η πραγματικότητα είναι πως η ομάδα κτίστηκε για να μπορεί να παίζει την αντεπίθεση, όμως με την έλευση του Γιαν Ντε Γιόνγκε, άλλαξε κάπως η φιλοσοφία καθώς θέλει η ομάδα να κρατάει περισσότερο τη μπάλα. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Νομίζω πως αυτή η τακτική ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών. Αυτό το στιλ μας βγαίνει καθώς έτσι πήραμε σημαντικές νίκες».

Ερωτηθείς στο κατά πόσο νιώθει δικαιωμένος ή ευχαριστημένος για τις επιλογές που έγιναν στον προγραμματισμό επισήμανε: «Πάντα είμαστε απαιτητικοί, πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω από τους παίχτες. Αν βάλω όμως σαν κριτήριο τη βαθμολογική συγκομιδή σίγουρα είμαι ευχαριστημένος. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε ένα βασικό κορμό και να δουλέψουμε επάνω σε αυτό ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα. Έτσι, θα φτάσει εκεί που πρέπει».

Τέλος για το επικείμενο παιχνίδι με τη Δόξα που κρίνεται ως σημαντικό για εδραίωση στην 6άδα ξεκαθάρισε: «Όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα είναι καθοριστικό παιχνίδι για εδραίωση στην 6άδα. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η Δόξα είναι πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Για μένα έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ από τις ομάδες που βρίσκονται στην μέση του πίνακα και κάτω. Όπως και εμείς, ξέρει να κτυπάει στη κόντρα επίθεση και χρειάζεται προσοχή. Στόχος για μας είναι σίγουρα οι τρεις βαθμοί. Σε περίπτωση που τα καταφέρουμε σίγουρα θα αποτελεί αποφασιστικό βήμα».