(Διπλο)κλείδωσε την 6άδα…

Πετυχαίνοντας το τέταρτο της φετινό διπλό (και 7η συνολικά νίκη) η Νέα Σαλαμίνα, έστω και αν δεν το παραδέχεται ευθαρσώς, «διπλοκλείδωσε» τον πρωταρχικό στόχο εισόδου στην πρώτη 6άδα. 

Λίγο πριν την έλευση του α’ γύρου έχει αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τους βασικούς τις ανταγωνιστές και δικαιωματικά με την όλη της αγωνιστική παρουσία δείχνει ότι είναι σε θέση να στοχεύσει ακόμη πάρα πέρα… 

Ίσως στο σημαντικότερο γι’ αυτή την παιχνίδι απέναντι στη Δόξα, παρότι δεν έθελξε με την απόδοσή της, με δυο γκολ σε καίρια χρονικά σημεία πήρε την ουσία. 

«Κλειδί» όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ήταν η ευχέρεια της στο σκοράρισμα και δη το υψηλό ποσοστό ευστοχίας στις ευκαιρίες που δημιουργεί.  

Καθοριστική η συνεισφορά Στέινμπορς: Σε σχέση με την μουρμούρα και αμφισβήτηση που δημιουργήθηκε προς το πρόσωπό του, ο Λετονός τερματοφύλακας, έχει καθοριστική συνεισφορά στη φετινή πορεία. Σε άλλη μια αγωνιστική, με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε τους ερυθρόλευκους στα σημεία που δέχθηκαν πίεση. Έτσι, οι όλες του εμφανίσεις επιβεβαιώνουν όλους όσους τον στήριξαν και πήραν το ρίσκο να τον φέρουν στον σύλλογο.    

Προνόησε με Μπεμπά: Βλέποντας τον να «γυροφέρνει» νωρίς με τη δεύτερη κίτρινη, δίχως κανένα ενδοιασμό, ο Γιαν Ντε Γιόνγκε τον απέσυρε από το παιχνίδι για να προφυλάξει την ομάδα. Όπως αποδείχτηκε, η προνοητική του κίνηση ήταν καταλυτική για την ομαλή εξέλιξη του αγώνα.   

Κέρδισε Χριστοφή: Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στη Νέα Σαλαμίνα με την περίπτωση του Χριστόφορου Χριστοφή. Παίρνοντας  θέση στη μεσαία γραμμή στο 31’ απέδειξε ότι όχι μόνο αποτελεί μια επιπρόσθετη λύση από το πάγκο αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής όπου μπορεί να προσφέρει πολλά στο άμεσο μέλλον.  

Από εξετάσεις ο Μακρίεφ: Ο υψηλόσωμος Βούλγαρος επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ζήτησε όπως γίνει αναγκαστική αλλαγή. Αν και δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως η κατάστασή του να δημιουργεί ανησυχία, τη Δευτέρα αναμένεται να περάσει από τη διαδικασία ιατρικών εξετάσεων.