Όταν η Σαλαμίνα έκανε το... μπαμ επί του ΑΠΟΕΛ (Δηλώσεις/Φώτος)

H σημερινή κλήρωση του κυπέλλου έφερε αντιμέτωπη τη Νέα Σαλαμίνα με το ΑΠΟΕΛ και αμέσως... ξύπνησαν μνήμες στις τάξεις των οπαδών των δύο ομάδων.

Αν και συνήθως, η ομάδα που παίρνει την πρόκριση είναι η ομάδα της Λευκωσίας, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δείξει τα δόντια τους στους "γαλαζοκίτρινους" της Λευκωσίας και οι πλείστοι θυμούνται την επική πρόκριση στον Α΄ Γύρο του Κυπέλλου τη σεζόν 2001-02.

Τότε και παρότι η ομάδα της Αμμοχώστου αγωνιζόταν στη Β΄ Κατηγορία κατάφερε να επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας με 1-0,σε αγώνα νοκ-άουτ, και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Σκόρερ του "χρυσού" τέρματος, ο νυν προπονητής της Καρμιώτισσας, Λιάσος Λουκά στο 25΄, με τον οποίο κι επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net.

Λιάσο μια δύσκολη κλήρωση για τη Νέα Σαλαμίνα στο κύπελλο, η οποία την φέρνει αντιμέτωπη με το ΑΠΟΕΛ...

"Φέτος η Σαλαμίνα κάνει μια εξαιρετική πορεία και μια από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Σαφώς και πέραν του στόχου της εξάδας θέλει και την διάκριση στο κύπελλο. Σίγουρα το ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ και το έργο είναι πολύ δύσκολο ειδικότερα όταν είναι και σε δυο παιχνίδια".

Τι πρέπει να κάνει η Nέα Σαλαμίνα για να περάσει στην επόμενη φάση;

"Κατ' αρχήν θεωρώ πως στο πρώτο παιχνίδι δεν θα πρέπει να δεχτεί γκολ. Φέτος παίζει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δέχεται και γκολ. Αυτό στο κύπελλο σαφώς και στοιχίζει και σίγουρα το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ καθοριστικό. Το ΑΠΟΕΛ ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοράρει. Επίσης θεωρώ ότι το τελευταίο 9-0... πλήγωσε όλους στην ομάδα και είναι ένα μεγάλο κίνητρο να απαντήσουν μέσω μιας πρόκρισης".

Με δικό σου γκολ το 2001 η Νέα Σαλαμίνα απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ. Τι θυμάσαι;

"Ο αγώνας ήταν μονός και τότε αγωνιζόμασταν στην Β΄ κατηγορία με προπονητή τον Τάκη Αντωνίου. Το ΑΠΟΕΛ εκείνη την σεζόν είχε τον Γκέραντ προπονητή και πήρε το πρωτάθλημα. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη, καθώς το ΑΠΟΕΛ δύσκολα έχανε και ήταν κάτι το οποίο μας έκανε περήφανους εκείνη την σεζόν. Είναι από τα τέρματα που σημείωσα στην καριέρα μου και θα θυμάμαι για πάντα".