Περιορισμός λαθών και αγωνιστική άνοδος...

Το ότι η Νέα Σαλαμίνα έχει οικοδομήσει φέτος ένα ποιοτικό ρόστερ έχει επισημανθεί από πολλούς και κατ' επανάληψη. Το ζητούμενο όμως, στην προκειμένη περίπτωση, είναι αυτή η ποιότητα να μετουσιωθεί σε δυναμική ή αύξηση του αγωνιστικού επίπεδου.

Αν και ακόμη (...λόγω της πίεσης του χρόνου) δεν έχει δοθεί στον Στάικο Βεργέτη η δυνατότατα να δουλέψει επάνω σε πιο εξειδικευμένους τομείς, έχει εντοπίσει πως η ομάδα σε πρώτη βάση χρειάζεται να περιορίσει τα ατομικά-τακτικά λάθη και παράλληλα να διαχειριστεί καλύτερα όλους τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Πέρα της μεσοαμυντικής γραμμής αλλά και του Μάατσι που ήδη παρουσίασαν αισθητή βελτίωση, περιμένει πολύ περισσότερα από τους Παύλου, Μακρίεφ, Τζούρτζουριτς, Μπεμπέ, Πεδρίτο και Αμπελάιρας.  

Στο ενδεχόμενο που αυτοί αποκτήσουν ξεκάθαρους ρόλους στο πλάνο και δουλευτούν σωστά τότε θα μπορούν να φτάσουν τα προσδοκώμενα στάνταρ απόδοσης. 

Μελέτη αντιπάλου και πλάνο αναλόγως των αναγκών...
Παρά την 5άρα, βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στο τακτικό κομμάτι από τον ελλαδίτη τεχνικό ενάντια στην ΑΕΚ. Αναλόγως των αναγκών του παιχνιδιού δεν αποκλείεται να προβεί επίσης σε διαφοροποιήσεις και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα. 

**Αύριο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του Νταβίντ Γκράτσι.