Διόρθωσε τα κακώς έχοντα πράττοντας το αυτονόητο...

Η αλματώδης βελτίωση στο β' μέρος και το πρώτο φετινό γκολ εντός έδρας αποτελούν τα μοναδικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει η Νέα Σαλαμίνα στο ματς με την Ομόνοια.  

Η τακτική προσέγγιση να δώσει χώρο στον αντίπαλο για να κτυπήσει στην κόντρα και η συνύπαρξη των Μπεμπέ και Τζούρτζουριτς στο χώρο του κέντρου λίγο έλειψε να αποβεί καταστροφική.   Ευτυχώς γι' αυτήν δεν δέχθηκε γκολ  στο εφιαλτικό της διάστημα και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον Στάικο Βεργέτη να διορθώσει τα κακώς έχοντας πράττοντας το αυτονόητο στην επανάληψη. 

Ουσιαστικά έβαλε τον Κούσουλο αντί του Μπεμπέ για να έχει τρεξίματα και ευελιξία στις μονομαχίες με δυο αμυντικά χαφ, ενώ παράλληλα, προχώρησε σε αλλαγή στο άκρο της επίθεσης βγάζοντας τον Παύλου που ήταν σε κακή μέρα.  Έτσι, ήλθε και η πολυπόθητη βελτίωση...

Ευνοϊκό πρόγραμμα για αναρρίχηση...  
Η ομάδα ξεκίνησε άσχημα από πλευράς συγκομιδής βαθμών το πρώτο μισό του α' γύρου, όμως τώρα της δίνεται η ευκαιρία  για αναρρίχηση.

Πλέον, «ερυθρόλευκοι» έχουν ν' αντιμετωπίσουν κατά σειρά Ερμή (εκτός), Αναγέννηση (εντός), Δόξα (εκτός),Εθνικό Άχνας (εντός), Καρμιώτισσα (εκτός) και επιδεικνύοντας την απαραίτητη σοβαρότητα είναι σε θέση να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση.