Οι πρώτες κινήσεις και δεδομένα…

Αν και έχουν απομείνει κάποιες μαθηματικές πιθανότητες για είσοδο στην 6άδα, στη Νέα Σαλαμίνα πέρα από την αυτονόητη ανασύνταξη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, άρχισαν να εξετάζουν πιο σοβαρά την γραμμή προγραμματισμού που θ’ ακολουθηθεί για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Σε πρώτη φάση μελετάται το ενδεχόμενο ο προϋπολογισμός να υποστεί μικρή μείωση ώστε η ομάδα να είναι σε θέση ν’ ανταπεξέλθει σε κάθε σενάριο ή πορεία  χωρίς να προκύψει έλλειμμα.

*Ήδη τον πρόσφατο Ιανουάριο το μισθολόγιο μειώθηκε κατά 7 χιλιάδες.  

Μολονότι τα οικονομικά δεδομένα ως προς την πορεία πλήρους εξυγίανσης είναι σε καλό βαθμό (θα τεθεί επίσης σε ισχύ επίσης η νέα συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων) χρειάζεται ακόμη ένας τουλάχιστον χρόνος ώστε επέλθει η σταθερότητα.

Από κει και πέρα, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, θα γίνει προσπάθεια ενεργοποίησης των οψιόν  σε κάποιους ποδοσφαιριστές που κρίνονται σημαντικοί για τον βασικό κορμό. Την ίδια στιγμή, υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί η πολιτική εύρεσης ελκυστικών περιπτώσεων που δεν στοιχίζουν στο σωματείο (σ.σ περιπτώσεις Νεάγκου, Ελευθερίου, Ντουντού και Εγγλέζου).

Τώρα στο κομμάτι ενίσχυσης, θα γίνει σχεδιασμός για μείωση του μέσου όρου ηλικίας και  επιλογής στιλ που θ’ αγωνίζεται η ομάδα.  Ανάλογα της απόφασης και φυσικά τα διαθέσιμα χρήματα μετά τις ανανεώσεις θα γίνουν μεταγραφές ουσίας. 

Τέλος στο κεφάλαιο προπονητής,  η όλη πορεία δεν ευνοεί για παραμονή του Στάικου Βεργέτη. Παρόλα αυτά θα επιχειρηθούν επαφές στο κατά πόσο τα νέα δεδομένα (αγωνιστικά-οικονομικά) συνάδουν με τα θέλω του ιδίου.