(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) Γιατί έφυγε ο Τσαμπούρης

Η εξέλιξη με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Σάββα Τσαμπούρη ομολογουμένως εξέπληξε αρνητικά αρκετούς φίλους της Νέας Σαλαμίνας αφού ο ελλαδίτης δεξιός οπισθοφύλακας ήταν από τους πιο σταθερούς και κορυφαίους στη λήξασα αγωνιστική περίοδο. 

Το www.kerkida.net σας αναλύει τον πραγματικό λόγο που κρύβεται πίσω από το σκεπτικό μη ενεργοποίησης της συμφωνίας. 

Στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή υπήρχε όρος για αυτόματη ανανέωση με αύξηση απολαβών κατά 10 χιλιάδες. Πιο συγκεκριμένα, το περιθώριο ήταν από τις 10 έως τις 15 του Μαΐου για  ενεργοποίηση της οψιόν βάσει συμμετοχών.  Έτσι, σε περίπτωση που δεν υπήρχε οποιαδήποτε απάντηση στο διάστημα αυτό, η λύση της συνεργασίας θα γινόταν με την καταβολή ενός πολύ μικρού ποσού (κοντά στις δυο χιλιάδες). 

Κάπως έτσι το σωματείο είχε μπροστά του δυο δεδομένα... Να προχωρήσει σε δεσμευτική απόφαση πριν τις εκλογές «κλειδώνοντας» τρόπον τινά  ένα μεγάλο συμβόλαιο ή να αφήσει τον ποδοσφαιριστή χάνοντας το πλεονέκτημα του πρώτου λόγου ανανέωσης.

Με γνώμονα αυτό λοιπόν, το εν λόγω ποσό πού προβλεπόταν για ανανέωση κρίθηκε πολύ μεγάλο (από την στιγμή που μειώνεται ο προϋπολογισμός κατά 20%) για κάλυψη μιας θέσης όπως αυτή του δεξιού άκρου της άμυνας.  

Εννοείται πως όλα αυτά ήταν και σε συνδυασμό με το γεγονός πως στο ρόστερ θα παραμείνει ο  Ελευθερίου (με μικρή αύξηση αποδοχών) που αγωνίζεται στην ίδια θέση, ενώ ήδη το μεγαλύτερο μέρος από το διαθέσιμο κονδύλι για την άμυνα  πήγε στα αναθεωρημένα συμβόλαια των Βεσελόφσκι, Γκράτσι με καλύτερους οικονομικούς  όρους.

-Με απλά λόγια, το σωματείο όφειλε να εκδώσει ανακοίνωση από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι απαλλάσσει και το δικαίωμα αν δεν βρει κάτι καλύτερο ο ποδοσφαιριστής να επαναδιαπραγματευθούν μαζί του σε νέα βάση (όταν έλθει ο νέος προπονητής και τον θέλει).