Η μαγκιά του κόουτς

Μπορεί να μην κέρδισε τους τρεις βαθμούς, αλλά η Νέα Σαλαμίνα… κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την Ανόρθωση, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος έχοντας μέτρια έως και κακή εμφάνιση αλλά στην επανάληψη κυριάρχησαν, ισοφάρισαν και είχαν τις ευκαιρίες για την ολική ανατροπή.

Αυτή η… μετάλλαξη, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της ομάδας, Λιάσο Λουκά. Ο Κύπριος τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-1-4-1, έχοντας τον Μακρίεφ στην κορυφή, τον Κυπριανού δεξιά, Σανγκόι και Μπριτζίτο άλλαζαν θέσεις, παίζοντας ο ένας αριστερά και ο άλλος κεντρικά. Όταν έμεινε πίσω στο σκορ, μετέτρεψε το σχήμα σε 4-4-2, με τον Αργεντινό να πλαισιώνει τον Μακρίεφ και τον Μπριτζίτο να γίνεται αριστερό χαφ, καταφέρνοντας να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι.

Στην επανάληψη, έφερε πιο κοντά στην περιοχή τον Μπριτζίτο, ελευθέρωσε τον Σανγκόι που μπορούσε να παίξει λίγο πιο πίσω και έτσι βρήκε τον τρόπο να ξεκινήσει να ασκεί πίεση. Ένα γκολ, δύο δοκάρια και 1-2 κλασικές ευκαιρίες είχε στο δεύτερο μέρος η Νέα Σαλαμίνα, η οποία ικανοποίησε τους πάντοτε απαιτητικούς οπαδούς της.