100άρης και… φευγάτος

Τις εκατό συμμετοχές με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας συμπλήρωσε Ντίμιταρ Μακρίεφ μπαίνοντας στο 80 ως αλλαγή στον αγώνα κόντρα στη Δόξα.  Κακά τα ψέματα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα αφού αυτό επιτεύχθηκε σε πριν καλά συμπληρώσει τρεις αγωνιστικές περιόδους παρουσίας αλλά και χωρίς η ομάδα να έχει τις επιπλέον ευρωπαικές συμμετοχές. 

Επομένως άσχετα αν αρέσει ή όχι σαν ποδοσφαιριστής ο Βούλγαρος,  βάσει των αριθμού του ασυζητητί όλοι αναγνωρίζουν πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς και γενικότερα ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα τα τελευταία χρόνια. 

Πλέον, είναι κοινό μυστικό, πως στα 34 του χρόνια με την ολοκλήρωση της σεζόν θα αποχωρήσει από το σύλλογο και αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που έστω για ένα δεκάλεπτο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. 

**Η πρώτη του χρονιά ήταν ονειρική αφού όχι μόνο αγωνίστηκε και σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος (+ 1 στο κύπελλο), αλλά ταυτόχρονα,  η  ομάδα μπήκε στην πρώτη 6άδα με αυτόν  να αναδεικνύεται πρώτο σκόρερ με 19 γκολ (μαζί με τον Αντρέ Άλβες).

**Στη δεύτερη του χρονιά μέτρησε 35 συμμετοχές (+ 3 στο κύπελλο) και 3 γκολ.

**Φέτος αν και έχασε τη θέση του βασικού από τον Ιανουάριο και έπειτα μετρά 21 συμμετοχές (+4 στο κύπελλο) και 2 γκολ.