32άρης ο... πολυσύνθετος

Τα 32 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Μάρκο Αουρέλιο.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας, μετρά αισίως την τέταρτη χρονιά του στα Κυπριακά γήπεδα και πλέον τον νιώθουμε σαν… δικό μας.

Την σεζόν 2011-12 μεταγράφηκε από την Βέροια στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια, έχοντας ένα γκολ. ακολούθησε η επόμενη διετία στον Εθνικό Άχνας, εκεί όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και σύνολο 64 αγώνων, σκόραρε 10 φορές ενώ φέτος πήρε μεταγραφή για την Νέα Σαλαμίνα.

Ήταν ο μεγάλος άτυχος στο ξεκίνημα της χρονιάς όταν τραυματίστηκε και έμεινε για αρκετούς μήνες εκτός δράσης. Στο δεύτερο μισό της σεζόν επανήλθε και πλέον μετρά δέκα συμμετοχές, όντας από τους βασικούς λόγους της αγωνιστικής ανόδου των «ερυθρολεύκων».

Ο Αουρέλιο μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως αριστερό μπακ όσο και ως αριστερό χαφ ενώ στα τελευταία παιχνίδια έχει καθιερωθεί ως αμυντικό χαφ, μια θέση που δείχνει να του ταιριάζει εξίσου καλά. Ο ορισμός του πολυσύνθετου ποδοσφαιριστή δηλαδή.

Πέραν της τεχνικής του κατάρτισης, το δυνατότερό του σημείο είναι τα εξαιρετικά στημένα που διαθέτει, με το… φαρμακερό αριστερό του πόδι.