Ήττα στην Γεωργία και τώρα... τρέχουμε (Φώτος)

Ο βασικός στόχος της Ομόνοιας ήταν να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όμως κάθε άλλο παρά ο συγκεκριμένος στόχος επετεύχθη. Οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν την Δυναμό Μπατούμι στην Γεωργία και γνώρισαν την ήττα με 1-0, δυσκολεύοντας την δουλειά τους ενόψει της ρεβάνς του "ΓΣΠ". Η Ομόνοια ξεκίνησε καλά και μόλις στο 8' είχε κλασική ευκαιρία με τον Σκέμπρι σε κενή εστία να σημαδεύει το δοκάρι. Η Δυναμό με γκολ του Γκαπεντάβα στο 40' πήρε το προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος.

Οι επιλογές του Καϊάφα

Με 3-5-2 επέλεξε να παρουσιάσει την ομάδα του ο Κώστας Καϊάφας. Γιωργαλλίδης στον άσο, τριάδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Λομπιανίτζε, Ρούνιε και Μεντί, δεξί μπακ – χαφ ο Φοφανά και αριστερό μπακ-χαφ ο Ράμος. Αμυντικά χαφ οι Οικονομίδης και Γκουλόν, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ασίς και επιθετικό δίδυμο οι Σκέμπρι και Ποτέ.

Ευκαιρία οι Γεωργιανοί, δοκάρι η Ομόνοια

Δυνατό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, με τους Γεωργιανούς να έχουν κάποια δυνατά μαρκαρίσματα πάνω σε Σκέμπρι και Ράμος και να έχουν την πρώτη καλή φάση με τον Περιασβίλι στο 5’, όταν το σουτ του από καλή θέση κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η πρώτη κλασική φάση του παιχνιδιού όμως ανήκε στην Ομόνοια στο 8’. Ο Φοφανά πέρασε ωραία κάθετη πάσα προς Σκέμπρι ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως από πλάγια θέση σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Κόντρα στην ροή... 1-0

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, όμως η Ομόνοια έδειχνε να έχει τον έλεγχο και να φτάνει σχετικά εύκολα απέναντι από την αντίπαλη περιοχή. Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, η Δυναμό έφτασε στο γκολ και διαμόρφωσε νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Στο 40' ο Γκαπεντάβα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίκτυα του Γιωργαλλίδη για το 1-0.

Αλλαγή με Μαργκάσα και... 4-2-3-1

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ομόνοια προχώρησε στην πρώτη της αλλαγή. Ο Μαργκάσα πέρασε στην θέση του Μεντί και το 3-5-2 έγινε 4-2-3-1. Ο Ράμος έγινε δεξί μπακ, ο Μαργκάσα αριστερό μπακ, ο Φοφανά έξω δεξιά, ο Σκέμπρι έξω αριστερά και ο Ποτέ στην κορυφή της επίθεσης.

Επιθετική η Ομόνοια, χωρίς αποτέλεσμα

Καλύτερη η Ομόνοια στο β' μέρος, έφτιαξε καλές φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 50' ο Φοφανά, στο 60' ο Μαργκάσα και στο 63' ο Λομπιανίτζε είχαν καλές φάσεις, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Οι "πράσινοι" στην προσπάθεια τους για... τόνωση της μσεοεπιθετικής γραμμής, πέρασαν στο παιχνίδι και τον Κιρμ αντί του Φοφανά.

Τίποτα το τελευταίο μισάωρο...

Στο τελευταίο μισάωρο η Ομόνοια δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, παρά την διάθεση που έδειξε. Έφτιαξε τις προϋποθέσεις κυρίως από δεξιά με τους Ράμος και Κιρμ, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε την Δυναμό να φτάνει στην νίκη με 1-0.

ΔΥΝΑΜΟ Μ.: Αλαβίτζε, Τετουνασβίλι, Μαχαράτζε, Σουκιασβίλι, Καφταράτζε (83'Τσιρικασβίλι), Κοκιτίτζε, Σόνια, Πόνιαβα, Περιασβίλι (86΄ Βαρσανίτζε), Γκαμπένταβα, Τατανασβίλι (75' Τεφτοράτζε).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Μεντί (46'Μαργκάσα), Γκουλόν, Οικονομίδης, Ράμος, Φοφάνα (58'Κιρμ), Ασίς, Σκέμπρι (70'Eζέ), Ποτέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πονιάβα, Γκαμπένταβα, Μαχαράτζε, Καφταράτζε - Λομπιανίτζε.

*Διαιτητής ήταν ο Μίτιγια Ζγκάνετς νε βιηθούς τους  Μανουέλ Βιντάλι και Άντραζ Κόβατσιτς.​

*Στον πάγκο για την Ομόνοια βρίσκεται ο Μιχάλης Σεργίου, βοηθός του Κώστα Καϊάφα ο οποίος είναι τιμωρημένος.

*Με εκπληξεις παρατάχθηκε στο σημερινό παιχνίδι η Ομόνοια.

*Ντεμπούτο για την Ομόνοια πραγματοποίησαν οι Μεντί και Εζέ.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας... Το Alexander College και την στοιχηματική εταιρεία Bet On Alfa.