"Σε ένα... φλεγόμενο ΓΣΠ ανατρέπεται"

Ο απεσταλμένος της ιστοσελίδας μας www.kerkida.net Άρης Κυριάκου σχολιάζει τον αγώνα ανάμεσα σε Δυναμό Μπατούμι και Ομόνοια.

Α' Μέρος:

H  Oμόνοια με το 3-5-2 φαίνεται πως μπήκε για να παίξει το παιχνίδι της και να πρεσάρει πάνω από το κέντρο. Η έκπληξη κυρίως μπροστά με την είσοδο του Ποτέ αντί του Σιέρινταν που έπαιξε στα περισσότερα φιλικά των πράσινων, αλλά και του πιο έμπειρου Γιωργαλλίδη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα με αρκετό ενθουσιασμό και με τη βοήθεια του κόσμου τους έχασαν ευκαιρία με τον Μπεριασβίλι στο 4ο λεπτό μετά και από λάθη της άμυνας που δημιουργήθηκαν κυρίως από το νευρικό ξεκίνημα των πρασίνων. Ακολούθως η φάση που δημιούργησε ο Φοφανά και λίγο έλειψε να κάνει γκολ ο Σκέμπρι (δοκάρι) φαίνεται πως αφύπνισε το σύνολο του Καϊάφα που αμιδρά κράτησε μπάλες και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τη Δυναμό με εξαίρεση ένα σουτ του Σόνια στο 15λεπτο. 

Ακολούθως η Ομόνοια προσπάθησε να περάσει μπάλες στον Ασίς προκειμένου να απειλήσει περισσότερο όμως ο Πορτογάλος δεν είχε τα στηρίγματα, ώστε οι πράσινοι να γίνονται διαρκώς επικίνδυνοι. Ο Μαλτέζος Σκέμπρι ήταν ο παίχτης που αισθανόταν στο Α μέρος ο Αλαβίτζε, και η Ομόνοια σιγά σιγά έβαζε περισσότερους παίχτες  στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο χωρίς να μπορέσει να βάλει πίεση. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας πίεσης του αντιπάλου, ήρθε και το γκολ από τους γηπεδούχους με μακρινό φάουλ του Γκαμπεντάβα , έτσι οι πράσινοι πάνε στην ανάπαυλα  για ξεκούραση μένοντας πίσω στο σκορ. 

Γενικά η Ομόνοια δείχνει να είναι πιο ποιοτική ομάδα  στο γήπεδο αλλά οι γηπεδούχοι με δυνατές μονομαχίες και περίσσιο πάθος έβαλαν το γκολ και πλέον η Κυπριακή ομάδα χρειάζεται να κάνει περισσότερα πράγματα στην επίθεση για να ισοφαρίσουν το γκολ του Γκαμπεντάβα. Ευτυχώς το σουτ του σκόρερ στο 45’ έφυγε ενστικτωδώς από τον Γιωργαλλίδη και κατέληξε πάνω από την εστία των πράσινων, έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Β' Μέρος:

Με μια αλλαγή παρέταξε την Ομόνοια στο Β μέρος ο Κώστας Καϊάφας. Ο Μαρκάσα πέρασε στον αγώνα αντί του Μεντί για ν αλλάξει σχηματισμό το τριφύλλι σε 4-2-3-1 και τον Ράμος να μεταφέρεται στα δεξιά της άμυνας.  Η Ομόνοια κράτησε μπάλα περισσότερο στην αρχή της επανάληψης όμως δεν τελείωνε φάσεις έτσι ο Άντρας Κίρμ προστέθηκε στα άκρα αντί του Φοφανά.

 Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ομόνοιας ήρθε από σουτ του Μαρκάσα και μετά από συνολικά καλή προσπάθεια στο 60ο λεπτό, ενώ ο Οικονομίδης λίγο αργότερα δοκίμασε με δυνατό σουτ  τον Αλαβίτζε. Αδράνεια στην περιοχή της Δυναμό όμως η παράλληλη κεφαλιά  του Ποτέ δεν βρήκε προβολή από κανέναν έτσι το 1-0 παρέμενε.

Η Ομόνοια πλέον βελτιωμένη έβαλε την μπάλα στο χορτάρι και ανάγκασε τους Γεωργιανούς  σε μαζική αμυντική λειτουργία. Επιπλέον άρχισε να βάζει τον Ποτέ στο παιχνίδι της αφού Σκέμπρι και Κίρμ στα άκρα έκαναν περισσότερη δουλειά στο γήπεδο.

Στο τελευταίο τέταρτο η Ομόνοια ήταν νευρική και οι πολλές λανθασμένες πάσες δεν επέτρεψαν στην ομάδα της Λευκωσίας να  φτιάξουν παιχνίδι. Παράλληλα το δυνατό παιχνίδι της Δυναμό κυριάρχησε και οι παίχτες του Καϊάφα φάνηκε να μην έχουν άλλες δυνάμεις για να φέρουν το ματς στα ίσα.

Εν κατακλείδι η Ομόνοια θα πρέπει να είναι πιο σοβαρή και έτοιμη σε μια βδομάδα στο ΓΣΠ αν θέλει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να πάρει αυτή την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα λιγκ. Η Δυναμό δεν έδειξε σε καμία περίπτωση να τρομάζει τους πράσινους όμως στο Ζεσταφόνι πήρε την ουσία. Οι Γεωργιανοί πήραν το ματς στη δύναμη , ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ιδανικός για την ποιοτική ομάδα και το αποτέλεσμα χάρισε πρόσκαιρα χαμόγελα στους γηπεδούχους.

Το 1-0 είναι σκορ που μπορεί να ανατραπεί στο φλεγόμενο ΓΣΠ όμως σίγουρα οι πράσινοι θα πρέπει να παρουσιαστούν πιο απαιτητικοί από το ξεκίνημα και σε καμία περίπτωση να μην εμφανίσουν αμυντικά λάθη που σε νοκ αουτ αναμετρήσεις στοιχίζουν.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας... Το Alexander College και την στοιχηματική εταιρεία Bet On Alfa.