Το τρικ που δεν έπιασε και τα σημεία που υπερίσχυσαν οι Γεωργιανοί

Για μία ακόμη φορά ο τεχνικός της Ομόνοιας Κώστας Καϊάφας επιβεβαίωσε την φήμη που τον ακολουθεί ως απρόβλεπτο προπονητή, στον εκτός έδρας αγώνα με την Δυναμό Μπατούμι.

Ο Κύπριος τεχνικός, επιχείρησε ένα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του, παρατάσσοντας την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Γιωργαλλίδης ήταν στον άσο, τριάδα στο στόπερ από δεξιά προς αριστερά οι Ούτσε, Ρούνιε και Μεντί, δεξί μπακ χαφ ο Φοφανά και αριστερό μπακ χαφ ο Ράμος. Αμυντικά χαφ οι Γκουλόν και Οικονομίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ασίς και επιθετικό δίδυμο οι Σκέμπρι και Ποτέ.

Το ξεκίνημα για τους «πράσινους» ήταν καλό, ο αιφνιδιασμός φάνηκε να… παίρνει μορφή και μόλις στο 8’ ο Σκέμπρι έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Σταδιακά, όταν οι Γεωργιανοί κατάφεραν να προσαρμοστούν, η Ομόνοια έχασε τον ρυθμό της και από τα μέσα του πρώτου μέρους το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο, χωρίς φάσεις.

Χωρίς να απειλήσει, η Δυναμό σκόραρε σε μια στημένα φάση στο 40’. Με την έναρξη της επανάληψης, η τεχνική ηγεσία μετέτρεψε το 3-5-2 σε 4-2-3-1, θέλοντας να  γίνει πιο επιθετική η Ομόνοια, κάτι που κατάφερε εν μέρει. Έφτιαξε κάποιες καλές φάσεις στο ξεκίνημα, είχε μετρικές καλές πλαγιοκοπήσεις από δεξιά ωστόσο από το 63’ και μετά… παραδόθηκε, αφού έμεινε από δυνάμεις.

Οι αλλαγές των Κιρμ και Εζέ δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα του «τριφυλλιού» στο φινάλε, με το 1-0 να εξελίσσεται σε φυσιολογικό αποτέλεσμα. Πλέον η ομάδα του Κώστα Καϊάφα καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα στην ρεβάνς του «ΓΣΠ». Σε θέμα ποιότητας σαφώς και υπερτερεί, εκεί που χρειάζεται βελτίωση είναι στην δύναμη και την αντοχή. Στα δύο μοναδικά σημεία που οι Γεωργιανοί υπερίσχυσαν…