Αυτό είναι το "σπίτι" της Brøndby (φώτος/βίντεο)

Το "Brøndby Stadium" που χτίστηκε το 1965 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2000, είναι η έδρα της αντιπάλου της Ομόνοιας, εκεί όπου απόψε οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Σύμφωνα με όσα σημειώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, το γήπεδο είναι χωρητικότητας 26000 θεατών όμως το ρεκόρ προσέλευσης είναι 31508, που καταγράφηκε στις 18 Ιουνίου 2013 στο ντέρμπι με την Κοπεγχάγη. Ουσιαστικά τα ντέρμπι με την Κοπεγχάγη είναι τα παιχνίδια που προσελκύουν το μεγαλύτερο κοινό**.

Από το 1965 μέχρι σήμερα, το "Brøndby Stadium" ανακαινίστηκε τρεις φορές - το 1982, το 1990 και το 2000. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 105μ. μήκος και 68μ. πλάτος, δηλαδή ακριβώς οι ίδιες με του ΓΣΠ.

Είναι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο με τις κερκίδες να είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, έχει χρησιμοποιηθεί και τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν ως έδρα της Εθνικής Δανίας, σε φιλικούς αγώνες με Πορτογαλία, Χιλή και Ουαλία. Πολύ ενδιαφέρον ότι έπαιξε εκεί η Εθνική Κύπρου U17 το 1986 σε αγώνα προκριματικών, όπου ηττηθήκαμε με 3-0.

Οι εγκαταστάσεις του γηπέδου είναι εξαιρετικές, όχι μόνο ο αγωνιστικός χώρος και οι κερκίδες αλλά γενικότερα. Το εστιατόριο στο οποίο μπορεί κανείς να καθήσει για φαγητό και ταυτόχρονα να βλέπει το παιχνίδι είναι εκείνο που μας έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού είναι ένα χαρακτηριστικό που το συναντά κανείς συνήθως σε μεγαλύτερα γήπεδα Ευρωαϊκών συλλόγων.

Γενικότερα η περιοχή όπου βρίσκεται στο γήπεδο "ανήκει" στην Brøndby αφού εκεί στεγάζονται και τα γραφεία του συλλόγου αλλά και συνολικά 28(!) γήπεδα για όλες τις ανάγκες της πρώτης ομάδας, του εκάστοτε φιλοξενούμενου αλλά και των ακαδημιών.

** Πάρτε ΕΔΩ μια γεύση του τι έγινε πέρσι τον Μάιο, όταν οι οπαδοί της Κοπεγχάγης "κατεδάφισαν" την έδρα της Brøndby.