"Ποδόσφαιρο, σωστή συμπεριφορά και σεβασμός"

Με όνειρο την καθιέρωση στην Ομόνοιακαι "όπλο" του τη μεγάλη διάθεση για σκληρή δουλειά, ο 15χρονος Στέλιος Ιακώβου δουλεύει καθημερινά στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Ομόνοιας, με στόχο να βελτιώνεται συνεχώς.

Διαβάστε πιο κάτω συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

Ο Στέλιος αγωνίζεται στην ομάδα των U17, στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα των U17. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ανέλυσε στην "Πράσινη Φωνή" τις δικές του σκέψεις γύρω από το ποδόσφαιρο:

"Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στα έξι μου χρόνια, στην Ακαδημία του Σπάρτακου Κιτίου. Μου άρεσε από πολύ μικρός το ποδόσφαιρο και έτσι έπρεπε να επιλέξω μία ακαδημία για να ξεκινήσω. Μετά από τρία χρόνια μετακόμισα στο κλιμάκιο του Ολυμπιακού Πειραιώς, στη Λάρνακα. Σε ένα τουρνουά της Αγίας Νάπας, με παρακολούθησε ο Αντρέας Κοντολεύτερος, από το κλιμάκιο της Ακαδημίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λάρνακα, στον οποίο άρεσε το παιχνίδι μου και έτσι μου πρότεινε να ενταχθώ στην Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που είναι και η αγαπημένη μου ομάδα. Μέχρι στιγμής αγωνίστηκα στην ομάδα της των U13 και U15 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ", ανέφερε ο Στέλιος Ιακώβου αναφορικά με τα μέχρι στιγμής ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη θέση που αγωνίζεται: "Αρχικά αγωνιζόμουν ως μέσος και επιθετικός, ωστόσο στην ΟΜΟΝΟΙΑ οι προπονητές μου, αφού με αξιολόγησαν, έκριναν ότι θα ήταν καλύτερα να αγωνίζομαι ως αριστερός ακραίος αμυντικός. Είναι δύσκολη θέση. Χρειάζεται αντοχές και τεράστια συγκέντρωση, καθώς μία στιγμή αδράνειας μπορεί να την πληρώσει η ομάδα. Όμως, μου αρέσουν τα δύσκολα, μου αρέσει αυτή η θέση και δουλεύω καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος".

Το ταλέντο του Στέλιου Ιακώβου, το ξεχώρισαν και οι ομοσπονδιακοί προπονητές: "Είμαι από τους τυχερός αφού έχω την ευκαιρία να παίζω στις εθνικές ομάδες της Κύπρου. Πήγα για δοκιμαστικά στην ομάδα των U15 και άρεσε το παιχνίδι μου στον προπονητή, κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος μου έδωσε κλήση και για τα επόμενα παιχνίδια, στα οποία ήμουν βασικός. Έπειτα, πήρα κλήση και για την ομάδα των U17, με προπονητή τον κ. Πάμπο Πίττα και είχα συμμετοχή στο τουρνουά των μικρών κρατών Ευρώπης, που διεξήχθη στην Αλβανία. Στόχος μου είναι να αγωνιστώ και στην εθνική ανδρών".

Όσο για τις επιδώσεις του στο σχολείο, αλλά και τις σκέψεις του για το ποδόσφαιρο, επεσήμανε: "Είναι δύσκολο να συνδυάζω μαθήματα και προπονήσεις, όμως μου αρέσει το σχολείο και οι βαθμοί μου είναι αρκετά καλοί. Όταν υπάρχει θέληση, όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Θέλω να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο και να καταφέρω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής".

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: "Είχα την τύχη να δουλέψω για δύο χρόνια με τον κ. Χαϊλή, ο οποίος δουλεύει με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και βγάζει από αυτούς το καλύτερο δυνατό. Γίνεται καλή δουλειά στην Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια, όταν τα ταλέντα που διαθέτει θα αρχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως στην Ακαδημία δίνεται βάρος, εκτός από το ποδόσφαιρο και στη σωστή συμπεριφορά. Μας τονίζεται συνεχώς η σημασία του σεβασμού στον αντίπαλο. Επίσης, μας διδάσκουν την ιστορία του Σωματείου".

Κλείνοντας, ο Στέλιος Ιακώβου, έδωσε τη δική του υπόσχεση: "Δίνω σε όλους την υπόσχεση πως θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, έτσι ώστε να καταφέρω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται".

* Στη φωτογραφία ο Στέλιος Ιακώβου με τη φανέλα αριθμός 17 της εθνικής μας ομάδας.