"Ενδιαφέρον κι από άλλες κορυφαίες ομάδες της Κύπρου"

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα Times of Malta και στο συνάδελφο Kevin Azzopardi παραχώρησε ο Αντρέ Σκέμπρι.

Ο Μαλτέζος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ομόνοια, αλλά και στο θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του.

Ανάμεσα σε άλλα είπε:

Για τον ίδιο: "Είμαι χαρούμενος με τις εμφανίσεις μου το τελευταίο διάστημα, καθώς προερχόμουν από μία δύσκολη περίοδο. Αυτή τη στιγμή ο προπονητής μου με επιλέγει στην κορυφή της επίθεσης και εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Από τους επιθετικούς περιμένουν να σκοράρουν και είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, τόσο για το γκολ στον αγώνα κυπέλλου όσο και για τα δύο γκολ που πέτυχα κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας τα οποία βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη".

Για την πορεία της Ομόνοιας:εν είμαι ευχαριστημένος με τη θέση που βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα. Μία ομάδα όπως είναι η Ομόνοια, πρέπει να διεκδικεί τον τίτλο. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο έχουμε το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μία νίκη στο ντέρμπι θα μας δώσει ελπίδα στο όνειρο, στην πολύ δύσκολη κούρσα του τίτλου. Οι φίλαθλοί μας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, σε αυτή τη δύσκολη θέση που είμαστε τώρα, εστιάζουμε περισσότερο την προσοχή μας στην κατάκτηση του κυπέλλου”.

Για τη θέση που αγωνίζεται: "Η ουσία είναι πως ξέρω πώς να προστατεύω την μπάλα. Οι προπονητές μου ζητούν να παίξω μπροστά, κυρίως όταν αγωνιζόμαστε με πιο δυνατές ομάδες. Η καλύτερη θέση μου είναι πίσω από τους επιθετικούς, εκεί έχω σκοράρει πολλά γκολ, ερχόμενος από πίσω, αλλά είμαι προετοιμασμένος να παίξω οπουδήποτε για την Εθνική Ομάδα, γιατί έχουμε ένα όριο. Με σεβασμό προς την Ομόνοια, ελπίζω να παίξω στην αγαπημένη μου θέση στο μέλλον. Τώρα, στη θέση που μου αρέσει να παίζω, αγωνίζεται ο αρχηγός μας (Νούνο Ασίς), του οποίου πιθανότατα είναι η τελευταία χρονιά στο ποδόσφαιρο. Έχω επίσης χρησιμοποιηθεί εδώ αρκετές φορές ως αριστερό εξτρέμ. Μπορεί να είναι καλό, αλλά επίσης αυτό μπορεί να είναι και μειονέκτημα γιατί δεν έχεις μία σταθερή θέση".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: "Πριν από τρεις εβδομάδες ο ατζέντης μου κι εγώ συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της Ομόνοιας. Καταθέσαμε τους όρους και η διοίκηση αξιολογεί τώρα την πρόταση μας. Ο ατζέντης μου, μου είπε ότι κι άλλες κορυφαίες ομάδες της Κύπρου ενδιαφέρονται να με υπογράψουν, ενώ υπάρχουν επίσης προτάσεις από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ασίας. Μπορώ να πω, όμως, ότι είμαι χαρούμενος σε αυτό το σύλλογο. Η μπάλα είναι πλέον στα πόδια της Ομόνοιας και θεωρώ ότι οι όροι που θέσαμε για το συμβόλαιο είναι σε λογικά πλαίσια. Αν η Ομόνοια αποδεχτεί τους όρους μας, θα είμαι περισσότερο από πρόθυμος να υπογράψω το νέο μου συμβόλαιο μαζί τους. Θα ήθελα να μείνω εδώ που είμαι, αλλά στο ποδόσφαιρο, όπως και σε κάθε επάγγελμα, θέλουμε να κερδίζουμε ότι μας αξίζει”.