Το «ξεσκαρτάρισμα» της Ομόνοιας

Το ντεμαράζ αποδεσμεύσεων συνεχίζεται στην Ομόνοια αφού ο Ρομαρίκ ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα και είναι ο έβδομος που αποχωρεί.

Το ρόστερ της Ομόνοιας έχει συρρικνωθεί κατά πολύ αφού ο Νίκος Νταμπίζας «κούρεψε» αρκετούς από το ρόστερ.

Έχουν αποχωρήσει ήδη οι Μπρανέσκου, Ρομαρίκ, Καμπράλ, Μπεμπέ, Εζέ, Ράμος και Κιρμ. Επίσης Χαφέζ, Καντούτσης και Κασμί είναι οι επόμενοι ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν παρελθόν. Στον «αέρα» είναι οι περιπτώσεις των Ασίς και Σκέμπρι που περιμένουν προτάσεις.

Δεκαπέντε ποδοσφαιριστές έχουν παραμείνει στο ρόστερ και για τη νέα σεζόν με τους δύο από αυτούς να είναι οι τερματοφύλακες Παναγή και Γιωργαλλίδης. Όσο αφορά τους υπόλοιπους είναι οι Όρσουλιτς, Ρούνιε, Μαρκάσα, Καρλίτος, Παναγιώτου, Οικονομίδης, Φλορέσκου, Φυλακτού, Δημητρίου, Χριστοφή, Ρουσιάς, Σέρινταν και Μπαντιμπαγκά.

Πέρα από τις αποχωρήσεις στην Ομόνοια υπάρχουν και επιστροφές που αφορούν ποδοσφαιριστές που ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες και είναι στο χέρι τους να πείσουν τον Νίκο Νταμπίζα αλλά και το νέο προπονητή ότι αξίζουν μία θέση στο ρόστερ της ομάδας τη νέα περίοδο. Συγκεκριμένα Θεράποντος, Φραγκέσκου (ΠΑΕΕΚ), Λούβαρης (Ολυμπιακός), Κονομής (Ομόνοια Αραδίππου), Ιβανόφ, Βασιλείου (ΜΕΑΠ), Λοΐζου (Χαλκάνορας) και Μουλαζίμης. Οκτώ ποδοσφαιριστές που εν δυνάμει έχουν θέση στο δυναμικό της ομάδας.

Πάντως στην αξιολόγηση του ρόστερ και αυτό που δείχνουν οι αποδεσμεύσεις είναι τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας αφού έχουν φύγει έξι ποδοσφαιριστές που είναι άνω των 31 ετών.

Ανάμεσα στ` άλλα ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας έχει στο κεφάλι του και το θέμα του προπονητή, ένα κεφάλαιο που θέλει να κλείσει άμεσα αφού ο χρόνος τρέχει. Υπενθυμίζουμε ότι η Ομόνοια σε ένα μήνα και κάτι παίζει τον πρώτο της αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ (30/6) ενώ η προετοιμασία της ομάδας ξεκινά στις 9/6.

Το ιδανικότερο για τον Νίκο Νταμπίζα θα ήταν να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ μέχρι αυτή την ημερομηνία.