"Έχει συμβόλαιο με τον εαυτό του, να προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς..."

O Kίλιαν Σέρινταν αποκάλυψε νωρίτερα στην σεζόν ότι μέρος της βελτίωσής του οφείλεται στην δουλειά που έκανε με τον αθλητικό ψυχολόγο και πρώην ποδοσφαιριστή Niall Stack. Ο δεύτερος μίλησε πρόσφατα σε Ιρλανδική εφημερίδα για την εμπειρία με τον "Σερι"...

"Πραγματικά ταιριάξαμε απ' την αρχή. Έδειξε ενδιαφέρον να αναπτύξει το πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας. Έχει παρελθόν στο Γαελικό ποδόσφαιρο και αυτό μας βοήθησε να δέσουμε. Η δουλειά στο πνευματικό κομμάτι ήταν μια φανταστική επιτυχία για εκείνον. Μπορεί να κρίνει σωστά τον εαυτό του και είναι περισσότερο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του".

"Πάντα θέλει να βελτιώνεται και επειδή είναι τόσο ανοικτός, είναι επιτυχημένη η συνεργασία. Ήταν πάντα στους τοπ σκόρερς, από τότε που τον γνώρισα. Δεν έχει να κάνει με το τι κάνω εγώ, έχει να κάνει με τον ίδιο που θέλει να βελτιώνει τον εαυτό του. Έρχεται με ερωτήσεις και εγώ τον βοηθάω να βρίσκει τις απαντήσεις".

"Η πρώτη μας συνάντηση κράτησε τέσσερις ώρες και μιλήσαμε για τα πάντα... Για την προσέγγισή του στο παιχνίδι, για την καριέρα του. Δεν ήξερα τίποτα για εκείνον προηγουμένως. Έπρεπε ο ίδιος να πειστεί γι' αυτό που του πρότεινα και πραγματικά το αγκάλιασε όλο αυτό".

"Ο Σέρινταν δεν δούλεψε ποτέ με αθλητικό ψυχολόγο σε οποιαδήποτε ομάδα που ήταν, το οποίο με εκπλήσσει. Η αθλητική ψυχολογία μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη".

"Με τον Σέρινταν γνωριστήκαμε σχεδόν από ευγένεια γιατί ήμουν ένας συμπατριώτης του Ιρλανδός και ήθελε να είναι καλός μαζί μου. Ήταν πολύ πρόθυμος αλλά έχοντας τον γνωρίσει και αναλύσει το παιχνίδι του, είναι βέβαιος πως τον έχει αλλάξει. Δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά ο ίδιος. Είναι πολύ απλά τα πράγματα που έκανα μαζί του. Έχει συμβόλαιο με τον εαυτό του, να προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς. Στο ποδόσφαιρο αν δεν αποδίδεις, θα αντικατασταθείς. Στα 27 του, είναι δουλειά και καριέρα για τον ίδιο και πρέπει να αποδίδει στο καλύτερο που μπορεί...".