Αυτό είναι το Ερεβάν (φωτορεπορτάζ)

Το Ερεβάν είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ομόνοιας στη νέα σεζόν. Οι πράσινοι, όπως και το www.kerkida.net, είναι εκεί από το μεσημέρι της Τρίτης και όλοι ελπίζουν ότι η ομάδα μας θα επιστρέψει στην Κύπρο με το αποτέλεσμα που επέστρεψε και η τελευταία Κυπριακή ομάδα που έπαιξε στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, δηλαδή με νίκη (0-1 η Ανόρθωση την Μπάναντς το καλοκαίρι του 2010).

Αν και το Ερεβάν δεν είναι δημοφιλής προορισμός για τους Κύπριους (μάλλον το αντίθετο) έχει την δική του πλούσια ιστορία που ξεκινά από το 8ο αιώνα π.Χ και είναι μία από τις αρχαιότερες συνεχόμενα κατοικημένες πόλεις στον κόσμο.

Είναι το βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο της Αρμενίας και εκεί εδρεύουν αρκετά πανεπιστήμια, ένα ιστορικό μουσείο, μια όπερα και αρκετά άλλα ιδρύματα που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο και από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι ότι έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα.

H πόλη έχει αρκετό πράσινο και μακριά από το κέντρο θυμίζει πρώην Σοβιετική Ένωση, με παλιά βιομηχανικά κτίρια και "άχαρη" αρχιτεκτονική. Όσο πλησιάζει κανείς στο κέντρο, τα πράγματα γίνονται πιο... Ευρωπαϊκά και υπάρχουν πολλά εργοτάξια για το χτίσιμο νέων κτιρίων.

Την αποστολή μας στο Ερεβάν επιχορηγούν...

"Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus"

Join BetOnAlfa on FB