Oμάδα με ταβάνι (Γιούχα για την κατάντια)

Ποικίλα είναι τα σχόλια μετά και την τελευταία εμφάνιση της Ομόνοιας και τη νίκη… με «απώλειες»!

Απώλειες όχι βαθμολογικές αλλά πολύ περισσότερο ψυχολογίας στις τάξεις των πράσινων φιλάθλων.
Μπορεί να ήρθε η νίκη με ακόμη μια ανατροπή αλλά για πρώτη φορά στο ΓΣΠ μεγάλο μερίδιο του κόσμου έφτανε να μην πανηγυρίζει τέρματα της ομάδας του. Αυτό και μόνο υποδεικνύει πολλά.

Ο κόσμος (όσος έκανε τον κόπο να πάει στο γήπεδο της Λευκωσίας) είδε και πάλι μια Ομόνοια με πολλά κενά, και μια θεωρητικά υποδεέστερη ομάδα (Καρμιώτισσα) να κάνει ευκαιρίες και σε κάθε περίπτωση να  κάνει πλάκα στην άμυνα των πράσινων.

Μπορεί ο Νασιμέντο να λέει πως ο κόσμος έχει άδικο γιουχαΐζοντας και ότι η ομάδα είναι δυνατή για να κάνει ανατροπές όμως ας του εξηγήσει κάποιος του Βραζιλιάνου πως ακριβώς μαρκάρουν στο man to man, αλλά και πως μπορεί να καλύψει τον έτερο μπακ όταν η άμυνα βρίσκεται σε ανισορροπία. Αυτός όμως είναι ο τελευταίος που ευθύνεται, όπως και ο ταλαίπωρος Φλορέσκου (που έκανε μισό παιχνίδι στο Δασάκι) και ξαναπήρε φανέλα βασικού!

Ευθύνη για την εικόνα έχει καθαρά ο προπονητής που σε ακόμη ένα παιχνίδι εμφάνισε την Ομόνοια κατώτερη των περιστάσεων, ανέβασε την αυτοπεποίθηση του αντιπάλου και παράλληλα απομάκρυνε τον πολυπληθή της κόσμο από το γήπεδο.

Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο coach Τζον Κάρβερ είναι η δυναμική και η βαρύτητα που είχε κάποτε η ομάδα, γιατί αυτές οι εμφανίσεις απομακρύνουν και τους πιο πιστούς οπαδούς των πράσινων. Δεν νοείται ακόμη μετά από τρεις μήνες η Ομόνοια να παρουσιάζει εικόνα ανάλογη των παιχνιδιών προετοιμασίας.

Αυτή είναι κατάντια για μια ομάδα που μπορεί να μην έχει την ποιότητα της Ομόνοιας προηγούμενων εποχών, όμως ακόμη κι έτσι δεν γίνονται τα προφανή για να μην διασύρεται η εικόνα στα μάτια του κόσμου.
Η ομάδα με αυτή τη νοοτροπία και “δυναμική” δείχνει να προβληματίζει άπαντες για τους στόχους(;;) αλλά γενικότερα δείχνει ομάδα που έχει ταβάνι και μικρές βλέψεις. Mπορεί κάποιος να εμφανιστεί σίγουρος για το πώς ακριβώς μπορεί να εμφανιστεί η ομάδα του Κάρβερ στα ντέρμπι;