Η Ομόνοια... απ' την ανάποδη

Από την αρχή της σεζόν έχει καταναλωθεί αρκετός τόνος… μελάνι για την ανασταλτική λειτουργία της Ομόνοιας.

Τόσο σε Ευρώπη όσο και σε πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» είχαν πάρα πολλά κενά, πολλά ατομικά λάθη και γκολ – δώρο σε κάθε αντίπαλο. Στοιχεία που είτε στοίχιζαν είτε απλά δυσκόλευαν το έργο της για νίκη. Όμως τις πλείστες φορές ερχόταν η επίθεση να διορθώσει τα κακώς κείμενα της άμυνας και να δώσει τους βαθμούς στο «τριφύλλι».

Στο νικηφόρο παιχνίδι με την Ανόρθωση διατηρήθηκε για πρώτη φορά το μηδέν παθητικό, με την ανασταλτική λειτουργία να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Και φτάσαμε στο χθεσινό παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος», στο οποίο η Ομόνοια έχασε το… τρίποντο από την επίθεση και όχι από την άμυνα, πράγμα πρωτόγνωρο.

Ιδίως στο πρώτο μέρος, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η ομάδα του Τζον Κάρβερ θα μπορούσε να σκοράρει μέχρι και τρία γκολ. Πολλές και συνεχόμενες ευκαιρίες, είτε από στημένες φάσεις είτε από… ζωντανή ροή του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, έμεινε στο μηδέν. Στην επανάληψη ήρθε το γκολ του Ντάρμπισαϊρ ωστόσο το 1-0 σαν αποτέλεσμα δεν παρέχει καμία εγγύηση αφού πολλές φορές ακόμα και αν δεν κινδυνέψεις σοβαρά, ένα γκολ μπορεί να έρθει από το πουθενά. Στην προκειμένη ήρθε απ’ τα 40 μέτρα.