Χρειαζόμαστε και άλλους... Κάρβερ

Όσο καλό ή ανεπαρκή προπονητή θεωρεί κάποιος τον Τζον Κάρβερ, ένα είναι το σίγουρο για τον Άγγλο: Το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται και άλλους σαν αυτόν...

Προσιτός στον κόσμο και τα ΜΜΕ, ευγενικός, δίκαιος και με χιούμορ. Το θέμα, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Κάρβερ ως χαρακτήρα αλλά με την προσέγγισή του στο ποδόσφαιρο και είναι ακριβώς γι' αυτό τον λόγο που πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα απ' τον Άγγλο.

Κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα η Ομόνοια ουσιαστικά έχασε δυο βαθμούς αφού ήταν καλύτερη. Στην διάσκεψη τύπου, όμως, δεν ήταν νευριασμένος και δεν είχε... κατεβασμένα τα μούτρα. Ήταν ευδιάθετος, έκανε χιούμορ για το φοβερό γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, δεν έψαξε δικαιολογίες. Το κυριότερο; Αφιέρωσε αρκετά δευτερόλεπτα για να εγκωμιάσει τον αντίπαλο προπονητή και την δουλειά που κάνει. Όλα αυτά μετά από παιχνίδι που η ομάδα του δεν κέρδισε.

Προφανώς ο Κάρβερ δεν αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο ως ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου, όπως το αντιλαμβανόμαστε αρκετοί εδώ στην Κύπρο. Πέρα από επάγγελμα, το βλέπει και ως ψυχαγωγία και θέαμα.

Και πολύ καλά κάνει. Όπως πάμε θα ξεχάσουμε και τα αυτονόητα αν δεν υπάρχουν "Κάρβερ" να μας τα θυμίζουν...