Α. Δημητρίου για Πάμπο: "Θα ήταν ανήθικο..."

Μιλώντας στον «Άστρα» και την συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου αναφέρθηκε στην πρόσληψη Πάμπου Χριστοδούλου.

Αναλυτικά:

«Έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου όπου με το τεχνικό του επιτελείου θα αναλάβει με της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ως γνωστό για το υπόλοιπο της χρονιάς την εύθυνη της ομάδας θα έχει το υφιστάμενο τεχνικό επιτελείο που εμπιστευόμαστε. Έχουμε άλλους οκτώ τελικούς για πετύχουμε τον στόχο της Ευρώπης.

Όσον αφορά την πρόσληψη του κ.  Χριστοδούλου αναφέραμε και δημόσια πως θα ήταν ένας προπονητής που θα απασχολούσε την ομάδα και θα αξιολογείτο μαζί με άλλους. Μέσα από την αξιολόγηση αρκετών υποψηφίων, ο Πρόεδρος έθεσε ως πρώτη επιλογή τον Πάμπο. Ακολούθησαν επαφές και συζητήσεις και καταλήξαμε σε συμφωνία. Επειδή λέχθηκαν και γράφτηκαν κάποια πράγματα, θέλουμε να τονίσουμε με έντονο τρόπο ότι δεν έγινε καμία επίσημη η ανεπίσημη επαφή με τον Πάμπο Χριστοδούλου όσο εργαζόταν στην ΑΕΛ. Είναι ξεκάθαρο και το τονίζουμε. Αυτή θα ήταν μια ανήθικη συμπεριφορά και σίγουρα δεν εκφράζει την φιλοσοφία και το ήθος της Ομόνοιας. Ο κ. Χριστοδούλου έχει αποδείξει με τα αποτελέσματα του ότι είναι ένας ικανός προπονητής και αυτό το αναγνωρίζει μεγάλο μέρος των Κύπριων φιλάθλων. Είναι ένας προπονητής εργατικός, φιλόδοξος, διαθέτει δυναμισμό, τα χαρακτηριστικά και την τεχνογνωσία που θέλουμε στον πάγκο της Ομόνοιας. Ξέρει την Κυπριακή πραγματικότητα, αντιλαμβάνεται το που έχει έρθει, το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει, όπως και τις ψηλές ευθύνες. Θα δοθεί κάθε δυνατή στήριξη για να πετύχει στο έργο του".

Για το στοιχείο που ξεχωρίζει στον νέο προπονητή...

"Στις χθεσινές του δηλώσεις έχει τονίσει τον στόχο να δημιουργήσει μια οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου. Νομίζω πως φέτος ήμασταν δεμένοι όμως ο Χριστοδούλου μπορεί να φτιάχνει σύνολα σαν μια γροθιά".

Για την επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου...

"Η επιλογή στηρίχτηκε στις προτεραιότητες που έθεσε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ για τα χαρακτηριστικά του προπονητή της Ομόνοιας. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η αντίθετη άποψη και είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχεις 100% θετικά σχόλια όμως η συντριπτική πλειοψηφία δέχθηκε θετικά και με ενθουσιασμό την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου. Αυτό θα βοηθήσει σε θέμα ψυχολογίας και το κλίμα γύρω από την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί στους πανηγυρισμούς και να φτιάξουμε την Ομόνοια που θέλει ο κόσμος της. Είμαστε βέβαιο πως όπως είπε και νέος προπονητής μας θα δημιουργηθεί μια ομάδα που θα γεμίζει τα γήπεδα. Πλέον συνεχίζουμε για τον στόχο της Ευρώπης και με τη νέα σεζόν θα μπούμε στοχεύοντας σε πολύ περισσότερα πράγματα".

Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν...

"Τα θέματα προγραμματισμού αφορούν πλέον τον νέο προπονητή και τους συνεργάτες του, και τον τεχνικό διευθυντή που θα προσληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Εφόσον τα ηνία της ομάδας τα έχει μέχρι το τέλος της σεζόν το υφιστάμενο τεχνικό επιτελείο αυτό, θα δώσει χρόνο στον Πάμπο Χριστοδούλου και τους συνεργάτες να δουλέψουν για τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιο του Πάμπου Χριστοδούλου και των συνεργατών του είναι για δύο χρόνια. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας γιατί έτσι βοηθά καταλυτικά όχι μόνο την αγωνιστική ενίσχυση αλλά και της προσπάθειας που γίνεται για τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Είναι γεγονός πως από χθες που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου έχει σημειωθεί αύξηση στον ρυθμό διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας. Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι τις 31 του Μάρτη τα εισιτήρια διατίθενται με έκπτωση 23%".

Για τη με τον Απόλλωνα και την επιστροφή των διεθνών...

"Είναι ένα παιχνίδι που αν κερδίσουμε θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τον στόχο της Ευρώπης. Δεν το καταφέραμε φέτος με τον Απόλλωνα, αν και στα ματς του ΓΣΠ δικαιούμασταν τη νίκη. Έστω και αργά θέλουμε να το κάνουμε τώρα. Η ομάδα γεμίζει σιγά σιγά με την επιστροφή των διεθνών. Εκκρεμούν οι επιστροφές του Τουρέ, του Αζίζ, του Άρνασον και του Καρλίτος. Οι δύο πρώτοι αγωνίζονται στην Μπουρκίνα Φάσο και περιμένουμε μια τελευταία ενημέρωση από την ομοσπονδία της χώρα για να δούμε πότε θα επιστρέψουν. Έχει αναβληθεί το φιλικό που είχαν με την Αγγλία. Ο Άρνασον και ο Καρλίτος έχουν φιλικό σήμερα. Τις επόμενες μια-δυο μέρες αναμένουμε να γεμίσει η ομάδα και να προετοιμαστούμε για τον Απόλλωνα".