ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγέλλει εκφοβισμό και φραστικές επιθέσεις από φίλους της ΑΕΛ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομόνοια αναφέρεται στο παιχνίδι καλαθόσφαιρας κόντρα στην ΑΕΛ, καταγγέλλοντας επιθέσεις σε παίκτες της.

Αναλυτικά:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ενημερώνει για όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα καλαθόσφαιρας ανάμεσα στην ομάδα μας και στην ΑΕΛ, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, στο στάδιο «Νίκος Σολομωνίδης», στη Λεμεσό.

- Καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλοι της ΑΕΛ εκφόβιζαν τους καλαθοσφαιριστές μας (νεαροί, μεταξύ 18-23 χρόνων) και τους απειλούσαν για τη σωματική τους ακεραιότητα.

- Παρατηρήθηκε ρίψη κερμάτων και αναπτήρων, σε κάποια στάδια της αναμέτρησης.

- Περίπου στο 17΄ λεπτό του αγώνα, οπαδός της ΑΕΛ έκανε χρήση πυροσβεστήρα σκόνης (από την κερκίδα προς τον αγωνιστικό χώρο), κάτι που προκάλεσε 15λεπτη διακοπή.

- Καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας, ενώ καθόταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα, σπρώχθηκε από οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι τον έφτυναν και τον απειλούσαν για τη σωματική του ακεραιότητα.

- Μετά το τέλος του αγώνα, παράγοντες της ΑΕΛ επιτέθηκαν φραστικά προς πατέρα καλαθοσφαιριστή μας, τον οποίο απείλησαν.

- Οι διαιτητές συνέταξαν το φύλλο αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου στην παρουσία παραγόντων της ΑΕΛ.

Ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε καταγγελία των διαιτητών, Γιώργου Γεωργίου και Μιχάλη Στυλιανού, με βάση τα πιο πάνω, αλλά και για μεροληπτική διαιτησία σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους νεαρούς καλαθοσφαιριστές μας, καθώς υπό αυτές τις αντίξοες και απαράδεκτες συνθήκες, κατέθεσαν ψυχή και σθένος στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ως μοναδικό κίνητρο να τιμήσουν την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Καλούμε την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας όπως αξιολογήσει λεπτομερώς όσα συνέβησαν στο «Νίκος Σολομωνίδης», προχωρώντας με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσει το άθλημα από τέτοιες ή παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες στο μέλλον θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.