Η ατάκα του Πέτεφ, η ερμηνεία και τα δεδομένα

Η ατάκα του Ιβάιλο Πέτεφ στην πρώτη του διάσκεψη Τύπου ως προπονητής της Ομόνοιας ήταν ξεκάθαρη και αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της ομάδας του.

«Όταν πηγαίνει η μπάλα στην άμυνα μας, έχουμε πρόβλημα», ανέφερε ο Βούλγαρος τεχνικός με την ατάκα του να μην… σηκώνει άλλη ερμηνεία πέραν της αυτονόητης. Ότι το «τριφύλλι» μέσα από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα προσπαθήσει να ενισχυθεί στο ανασταλτικό κομμάτι. Είτε με κεντρικό αμυντικό είτε με αμυντικό χαφ.

Ωστόσο, μια ομάδα όπως η Ομόνοια που έχει τόσα προβλήματα, δέχεται τόσο εύκολα γκολ και χάνει παιχνίδια που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τα… καθάριζε εύκολα, δεν μπορεί να… μεταμορφωθεί με 1-2 μεταγραφές. Όσο καλοί κι αν είναι οι νέοι ποδοσφαιριστές, δύσκολα θα μπορέσουν να αλλάξουν την αρνητική εικόνα από μόνοι τους.

Πέραν των μεταγραφών, για να μην υπάρχει πρόβλημα όταν η μπάλα… σκάει στην περιοχή της ομάδας, θα πρέπει ο Πέτεφ να βελτιώσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ. Τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά.