Μεγάλη αρετή η ψυχραιμία, την είχε η Θύρα 9

Ομολογουμένως με το άκουσμα της είδησης της διάσκεψης τύπου του Ιβάιλο Πέτεφ αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Αστυνομία και το… θα μιλήσει για όλα, επικράτησε ο γνωστός μικρός χαμός που εδώ και λίγες μέρες επικρατεί στις τάξεις των Ομονοιατών.

Πήγαμε λοιπόν στον ξενοδοχείο και περιμέναμε να ακούσουμε πράματα και θάματα. Όπως όλοι άλλωστε έτσι; Ο Ιβάιλο Πέτεφ συνοδευόμενος από τον νομικό του σύμβουλο και τους μεταφραστές του αφού χαιρέτησε έναν έναν τους εκπροσώπους του τύπου, κάθισε στην καρέκλα και η επόμενη του κουβέντα ήταν το… Thank you guys for the good and the bad… Ο Βούλγαρος μας αποχαιρέτησε και πήγαμε όλοι στις δουλειές μας, την ξεκούραση μας κτλ. Ο Πέτεφ δεν μίλησε ποτέ. Εκ μέρους του μίλησε ο δικηγόρος ο οποίος μας διάβασε την δική του τοποθέτηση, χωρίς να δεχτεί ή μάλλον χωρίς να απαντήσει καμία ερώτηση. Το τι είπε ο δικηγόρος εκ μέρους του Πέτεφ μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ

Αυτό που ξεχώρισε ωστόσο, πέραν από το… "Οι εν λόγω δηλώσεις, όπως έχουν δημοσιευτεί σε Κυπριακά μέσα ή ιστοσελίδες, είναι θέση του πελάτη μου ότι εκ πρώτης όψεως δεν αποδίδουν με ακρίβεια τα όσα ο ίδιος δήλωσε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του" που παρεμπιπτόντως κι΄έτσι για να μην κρυβόμαστε, ήταν κάτι απολύτως νορμάλ, (γιατί στην Κύπρο ζούμε και ως γνωστών όποτε κάνουμε ένα βήμα μπροστά, το οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε και δύο πίσω)... Αυτό λοιπόν που ξεχώρισε κατά την προσωπική μας άποψη ήταν αυτό: "Ο πελάτης μου, ακολουθώντας και την προτροπή των οργανωμένων οπαδών της Ομόνοιας, θεωρεί ότι η τήρηση χαμηλών τόνων από τώρα και στο εξής από μέρους του είναι η μόνη επιλογή". 

Η Θύρα 9 προέτρεψε λοιπόν να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι. Ναι, η Θύρα 9, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας. Οι σκληροπυρηνικοί, οι "άρρωστοι" Ομονοιάτες, αυτοί ζήτησαν χαμηλούς τόνους. Επειδή είναι πιο ψύχραιμοι από πάρα πολλούς. Κι΄ας μην ζουν από την Ομόνοια, αυτοί μάλλον ζουν ΓΙΑ την Ομόνοια. 

"Αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε και να τρέχουμε για ένα σωρό πράγματα, ενώ αυτό που θέλαμε είναι να πίνουμε τις μπύρες μας και να της τραγουδούμε". Άλλη φράση που έκλεψε την παράσταση σήμερα. Κι΄αυτή από την Θύρα 9, στο Κανάλι 6. 

Γενικά, η Θύρα 9 σήμερα έδωσε ένα ρεσιτάλ Ομονοιάτικης νηφαλιότητας. Μίλησε, είπε αυτά που ήθελε, χωρίς φραγμούς, χωρίς τίποτα. Επειδή είναι οπαδοί κι επειδή αυτό που πιστεύουν το υποστηρίζουν μέχρι το τέλος. Κι΄αν κάνουν λάθη, πάλι το γνωρίζουν. 

Μέσα λοιπόν στον μεγάλο τον χαμό, αυτοί ήταν ψύχραιμοι. Κι΄αυτό είναι αρετή και μπράβο τους.