ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ για τις εκλογές στην Ομόνοια

Ο οικονομικός διευθυντής της Ομόνοιας Αχιλλέας Σπύρου ενημερώνει με επιστολή του πως κατέρχεται ως υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου.

“Ονομάζομαι Αχιλλέας Σπύρου και εργάζομαι ως Οικονομικός Διευθυντής στον Α.Σ. ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας από την 1η Μαρτίου 2018. Επικοινωνώ μαζί σας έτσι ώστε να εκφράσω την πρόθεση μου για υποψηφιότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Κατά τον πρώτο μήνα της ενασχόλησης μου έχω διαπιστώσει αρκετά που πρέπει να διορθωθούν στον τρόπο λειτουργίας έτσι ώστε το Σωματείο να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά και κατ’ επέκταση αγωνιστικά.

Θεωρώ ότι σε ένα αθλητικό οργανισμό, ένας από τους λίγους ανθρώπους που ασχολείται με την καθημερινή οικονομική και όχι μόνο λειτουργία του σωματίου οφείλει και πρέπει να λαμβάνει μέρος στα κέντρα αποφάσεων και να έχει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο θα καταγράφονται και θα λαμβάνονται υπόψη, από τα υπόλοιπα μέλη οι προτάσεις και οι απόψεις του. Για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων, ο Οικονομικός Διευθυντής θα λογοδοτεί στον εκάστοτε Οικονομικό Υπεύθυνο και Ελεγκτική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω και να δουλέψω σκληρά για το οποιοδήποτε πλάνο παρουσιαστεί είτε είναι λιτότητας είτε όχι. Δεν έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω οικονομικά στο Σωματείο αλλά πιστεύω ότι έχω τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και μαζί με τους σωστούς ανθρώπους υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω το χρόνο και την όρεξη που χρειάζεται για να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας και να μπουν οι σωστές βάσεις να ανακάμψουμε.

Σκοπός του κάθε συνδυασμού πρέπει να είναι η σωτηρία του Σωματείου, γιατί η οικονομική βιωσιμότητα αυτή την στιγμή είναι σημαντικότερη από κάθε τίτλο. Δεν γνωρίζω τις οικονομικές προθέσεις αυτών που στο τέλος θα αποφασίσουν να διεκδικήσουν, οπότε δεν είναι δυνατό αυτή την στιγμή να αναφερθώ σε κάποιο οικονομικό πλάνο. Πιστέψτε με όμως όταν σας λέω, είτε 1 εκ., είτε 3 εκ., είτε 5 εκ. προϋπολογισμό τα οικονομικά πλάνα στα χαρτιά θα βγάζουν πάντα θετικό πρόσημο. Το θέμα είναι να συνοδευτούν με τους σωστούς μηχανισμούς και σωστές διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε.

Θεωρώ τον εαυτό μου ως άνθρωπο που αναλαμβάνει τις ευθύνες του και επειδή πιστεύω ότι έχω και εγώ ευθύνη ως μέλος, ως οπαδός, και ως απλός ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ για το σημείο που βρισκόμαστε αποφάσισα να δράσω με τρόπο τον οποίο πιστεύω ότι θα βοηθήσω.

Με εκτίμηση,

Αχιλλέας Σπύρου.