ΣΧΟΛΙΟ για διοικητικά Ομόνοιας:"Οι ευθύνες έχουν όνομα - επίθετο και είναι καλά γνωστές"

Με ανάρτηση στα social media ο Νικόλας Βαλανίδης αναφέρεται στα διοικητικά της Ομόνοιας...

Αναλυτικά:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Στις 2 του Μάη, τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα βρεθούν μπροστά από τη πιο σημαντική απόφαση που πήραν στην ιστορία του Σωματείου. Πριν όμως ψηφίσουν, πρέπει να σκεφτούν ότι για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το Σωματείο, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Ευθύνες που έχουν όνομα και επίθετο και που είναι καλά γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Προς θεού κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τον ΟΜΟΝΟΙΑτισμό σε κανένα. Τα μέλη όμως, έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και ιστορική ευθύνη, να κρίνουν τόσο την ευθυκρισία στο παρελθόν αλλά κυρίως την ικανότητα, αυτών που τους παρουσιάζουν συγκεκριμένες επιλογές σαν μονόδρομο. Άλλωστε, τόσο την ευθυκρισία όσο και την ικανότητα και πρωτίστως τις επιλογές συγκεκριμένων ατόμων τις έχει κρίνει η ίδια η ιστορία. Η ιστορία είναι αδυσώπητος κριτής. Και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Το κάθε μέλος λοιπόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στις 2 Μαΐου βρίσκεται αντιμέτωπο με την ίδια την ιστορία του Σωματείου. Βρίσκεται μπροστά από ένα τεράστιο δίλημμα που τον έφεραν συγκεκριμένες πράξεις και παραλήψεις. Ένα τεράστιο δίλημμα, μεγαλύτερο μεν από αυτά που είχαν τεθεί σε παλαιότερες εκλογικές συνελεύσεις, αλλά παρόμοιο ως προς τη φιλοσοφία και τη προέλευση.

Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά τα μέλη του Σωματείου δεν πρέπει να ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχουμε τη δική μας συνείδηση καθαρή.