"Tυχερός που αγωνίζομαι μαζί με τον Ασίς"

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΩΝΗ" παραχώρησε ο Γιώργος Οικονομίδης.

Ο Κύπριος μέσος αναφέρεται στην παρουσία του στην Ομόνοια, αλλά και στη συνεργασία του με το Νούνο Ασίς στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αναλυτικά:

Πεισμωμένος να δουλέψει σκληρά για να καθιερωθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΩΝΗ αναγνωρίζει ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για μεγάλα λόγια και αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και σκληρή δουλειά.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Γιώργος Οικονομίδης κάνει μια σύντομη αναδρομή της μέχρι σήμερα ποδοσφαιρικής πορείας του ενώ τονίζει ότι είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται μπροστά από τον υπέροχο κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Επίσης ο Γιώργος Οικονομίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν.
 
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 
Π.Φ. Ο κόσμος σε γνώρισε πέρσι που αγωνιζόσουν με τα χρώματα της Δόξας Κατωκοπιάς αλλά ιδιαίτερα φέτος  και συγκεκριμένα μετά που ήρθες στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πες μας λίγα λόγια για σένα, για το πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο, από πού και πώς κατέληξες στην Ομόνοια.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ξεκίνησα στα δεκατρία μου στο ΑΠΟΕΛ. Στα δεκαέξι - δεκαεπτά μπήκα στην πρώτη ομάδα και υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο. Μετά από δύο χρόνια πήγα με υποσχετική στην Διγενή. Στη συνέχεια πήγα στην Αγγλία να παίξω εκεί ποδόσφαιρο. Είχα όμως πρόβλημα με το γόνατο μου και έχασα μια χρονιά εξαιτίας και κάποιων προβλημάτων με τα χαρτιά μου. Ήρθα πίσω στην ΠΑΑΕΚ για ένα χρόνο και ακολούθησε η Δόξα. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά και φέτος είμαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Π.Φ Ξεκινώντας να παίξεις ποδόσφαιρο είχες στόχο να παίξεις σε μια μεγάλη ομάδα;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Νομίζω ότι άργησα να ξεκινήσω στα δεκατρία, όμως πάντα έλεγα ότι ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο γιατί μ’ αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν είχα στο νου να παίξω σ’ αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα. Απλά ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Όταν μεγαλώνεις και παίζεις επαγγελματικά σίγουρα στόχος σου είναι να προχωρήσεις. Όταν πήγα στη Δόξα είπα ότι πρέπει φέτος να πάω σε μια μεγάλη ομάδα. Και μόλις ήρθε η ευκαιρία με την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν το σκέφτηκα καθόλου και αμέσως απάντησα θετικά.

Π.Φ  Όπως και να το κάνουμε ειδικά τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο οι ευκαιρίες για Κύπριους ποδοσφαιριστές δύσκολα δίνονται. Πώς νιώθεις που σου δόθηκε αυτή η ευκαιρία; Θεωρείς ότι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μπορεί να σταθεί στο γήπεδο και να πάιξει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Σίγουρα αυτό με τους ξένους έκανε τις ευκαιρίες για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές πολύ δύσκολο να βρεθούν. Από τη μια ανέβηκε το επίπεδο μας επειδή ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες, από την άλλη μπορεί και να το παρακάναμε σ’ όλες τις ομάδες και να μην έχουν οι Κύπριοι ευκαιρίες. Όσο για μένα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να αγωνίζεσαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες, μπροστά από όλον αυτόν τον κόσμο, είναι κάτι που όλοι θέλουν, που όλοι ονειρεύονται. Αλλά ακόμα είναι νωρίς, έχουμε πολύ δρόμο.

Π.Φ  Και εσύ και οι συμποδοσφαιριστές σου,  οι νέοι ήρθατε στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, οικονομικά, εννοώ. Θέλουμε να μας πεις για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και αν θεωρείς ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί για περισσότερα πράγματα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Όντως, κάποια πράγματα είναι δύσκολα, αλλά νομίζω ότι όλοι μας, χωρίς να το συζητούμε, προσπαθούμε να τα αφήνουμε έξω από το γήπεδο, να μην τα έχουμε στο μυαλό μας. Νομίζω ότι η ομάδα δεν είναι για αυτή τη θέση, ούτε για τους βαθμούς που έχει.  Νομίζω ότι λίγο ο αποκλεισμός στην Ευρώπη και με τον τρόπο που έγινε, λίγο κάποιες ατυχίες στα πρώτα παιγνίδια που μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες συνεχόμενες νίκες που δεν ήρθαν, μας άφησαν στη θέση που είμαστε τώρα. Απομακρυνθήκαμε λίγο, αλλά σίγουρα αυτή η θέση δεν είναι αυτή που αξίζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Π.Φ  Στόχος σου είναι να αγωνιστείς και στην Εθνική Κύπρου,

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Ναι. Ήμουν σε όλες τις ομάδες, ήμουν αρχηγός στη δεύτερη κάτω των είκοσι ενός, στις Ελπίδες. Τώρα πρώτος μου στόχος είναι να καθιερωθώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Είχα μία κλήση στην Εθνική το Καλοκαίρι αλλά δεν αγωνίστηκα. Σίγουρα για όλους τους ποδοσφαιριστές, σε όλες τις χώρες όνειρο τους είναι να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα. Το ίδιο και για μένα.

«Όλοι μιλούν για την στήριξη του κόσμου»

Π.Φ  Θέλουμε να μας πεις ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Κατ’ αρχήν νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Νομίζω ότι φάνηκε σε κάποια παιγνίδια εκτός έδρας. Με τον κόσμο έχεις την ώθηση, τη στήριξη και αυτό που είπες είναι αλήθεια ότι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές υπάρχει η στήριξη από όλο τον κόσμο και για μένα από το πρώτο παιγνίδι που έπαιξα η στήριξη ήταν φανταστική. Δεν το περίμενα. Και τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο τόσον εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου μιλούν για τη στήριξη του κόσμου, είναι δίπλα μας, απλά θέλουν τον καλύτερο μας εαυτό.

ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥΝΟ ΑΣΙΣ

Π.Φ  Επειδή αγωνίζεσαι στον χώρο του κέντρου θα ήθελα να σε ρωτήσω πώς είναι να αγωνίζεσαι δίπλα από ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή όπως ο Νούνο Ασίς;

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ:Mόνο να τον παρακολουθείς στην προπόνηση μαθαίνεις απίστευτα πράγματα για το ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον να παίζεις, να τον ακούεις να δίνει συμβουλές στην προπόνηση και να είσαι και στο γήπεδο μαζί του.Νιώθω τυχερός που τον έχω για συμποδοσφαιριστή μου. Έχει μια τεράστια πείρα και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που ήρθαν στην Κύπρο. Όταν ασχολείται μαζί σου αυτός ο άνθρωπος, τότε πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις όσα παραπάνω μπορείς και να μάθεις από αυτόν.

Π.Φ  Γιώργο, τι πρέπει να περιμένει ο προπονητής της ομάδας από σένα  από εδώ και πέρα; Πλέον έχεις πάρει την ευκαιρία, έχεις αποδείξει ότι μπορείς να σταθεί στο γήπεδο και δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτε από άλλους ποδοσφαιριστές.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Αυτό που μπορώ να πω είναι,  ακόμα περισσότερη δουλειά, πολλή περισσότερη δουλειά, δεν επαναπαύομαι με μερικά παιγνίδια, ακόμα είναι αρχή, δεν έκανα κάτι. Νομίζω ότι μπορώ ακόμη καλύτερα για να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και τους συνεργάτες του για την επιλογή του να με εντάξει στο δυναμικό τους. Είναι δίπλα μας, μας βοήθησαν στις προπονήσεις και όταν ήταν να παίξουμε μας προετοίμασαν καλά. Νομίζω ότι μας δίνουν όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας.