Βαθμοί και δυναμική

Όχι ότι χρειάζονται επιπλέον κίνητρα όταν η Ομόνοια αντιμετωπίζει το ΑΠΟΕΛ,  όμως την δεδομένη χρονική στιγμή τα οφέλη ενδεχόμενης νίκης για το «τριφύλλι» θα είναι τεράστια. Έχουμε και λέμε…

Αρχικά τα οφέλη θα είναι βαθμολογικά, αφού η Ομόνοια με νίκη θα φτάσει στους 41 βαθμούς και θα μειώσει από την 2η θέση στους 4, εκεί όπου θα βρίσκεται το ΑΠΟΕΛ. Αν ο Απόλλωνας δεν κερδίσει την Ανόρθωση, τότε η διαφορά θα μειωθεί και από την κορυφή.

Με ήττα του ο Απόλλωνας θα παραμείνει στους 45 μαζί με το ΑΠΟΕΛ και το -4 θα είναι τόσο από την 1η όσο και από την 2η θέση ενώ με ενδεχόμενη ισοπαλία η διαφορά από την κορυφή θα βρεθεί στους 5 βαθμούς.

Όμως ακόμα και αν ο Απόλλωνας κερδίσει και η διαφορά παραμείνει στους εφτά από την κορυφή, αυτόματα η Ομόνοια θα μείνει μόνη στην 3η θέση και στο +3 από την Ανόρθωση (αφού στο τρέχον σενάριο θα ηττηθεί από τον Απόλλωνα).

Παράλληλα η Ομόνοια θα επιβεβαιώσει και την δυναμική της, η οποία της έχει επιτρέψει να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό β’ γύρο, έχοντας ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα. Αν κερδίσει το ΑΠΟΕΛ, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με ποια δυναμική και με τι ψυχολογία θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ…