Όταν ξεχειλίζει... το πάθος και η θέληση

Τα ντέρμπι κρίνονται πρώτα απ' όλα από το πάθος, την ψυχή και τη θέληση και μετά από την ποιότητα και την αγωνιστική κατάσταση κάθε ομάδας.

Στο χθεσινό ντέρμπι της Ομόνοιας με το ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωθηκε για ακόμα μία φορά αυτός ο "άγραφος" κανόνας του ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι "πράσινοι" να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ωστόσο μετά από τις διορθωτικές κινήσεις του Καϊάφα και την... κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, πίεσαν όσο καμία άλλη ομάδα τους "γαλαζοκίτρινους" κι έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης.

Κάτι που ικανοποίησε άπαντες στο "στρατόπεδο" του "τριφυλλιού" και κυρίως τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρόν στο ΓΣΠ.

Άλλωστε, για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε πως όταν είσαι η Ομόνοια, τότε δεν έχει σχέση ποιος αγωνίζεται, αλλά ότι καλείσαι να δίνεις το 101% των δυνατοτήτων σου για την ιστορία αυτής της ομάδας.

Και μπορεί το τρίποντο να μην... ήρθε, ωστόσο το γενικότερο μήνυμα που προκύπτει όχι μόνο από αυτό το ντέρμπι, αλλά από τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα τελευταία τρία με Απόλλωνα, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, είναι πως το συγκρότημα του Καϊάφα μπορεί να πιάσει... ταβάνι τη φετινή σεζόν -και πάντοτε σύμφωνα με το πώς ξεκίνησε τη σεζόν-, εξασφαλίζοντας στη χειρότερη το ευρωπαϊκό εισιτήριο.