Σαν... νικητής

Μπορεί να αγνοεί την νίκη σε ντέρμπι… αιωνίων σαν προπονητής, όμως στο Σαββατιάτικο παιχνίδι ο Κώστας Καϊάφας μπορεί να νιώθει σαν… νικητής.

Ο προπονητής της Ομόνοιας, δούλεψε αρκετά το παιχνίδι τόσο με εσωτερικές όσο και με εξωτερικές αλλαγές και παρά το ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, βρέθηκε πίσω στο σκορ και ο αντίπαλος είχε κι ένα δοκάρι, εντούτοις σταδιακά βελτίωσε την ομάδα του και κατάφερε να κυριαρχήσει, να ισοφαρίσει και να χάσει ευκαιρίες για την νίκη.

Καθοριστικές ήταν οι κινήσεις του Κύπριου τεχνικού από τον πάγκο, οι οποίες έμειναν… αναπάντητες από τον Φινκ. Αρχικά πέρασε στο παιχνίδι τον Σκέμπρι στο 61’ αντί του Κιρμ, με τον Μαλτέζο να παίζει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να τον… νιώθει η αντίπαλη άμυνα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα απέσυρε τον θετικό αλλά κουρασμένο Ράμος και πέρασε στην θέση του τον… φρέσκο Φοφανά, ο οποίος αποδείχθηκε και το… κλειδί της κατακόρυφης ανόδου. Ο Αφρικανός άσος απώλεσε αρχικά 1-2 καλές ευκαιρίες και στην συνέχεια είχε αρχικά σουτ στο δοκάρι και στην συνέχεια την γκολάρα της ισοφάρισης.

Ισοφάριση η οποία ήρθε ένα λεπτό μετά και την τρίτη αλλαγή του Καϊάφα, όταν απέσυρε τον Μαργκάσα και πέρασε στο παιχνίδι τον Ρουσιά… γεμίζοντας την περιοχή με ένα ακόμη ψηλό κορμί. Η πολυκοσμία στην αντίπαλη περιοχή έφερε και το κακό διώξιμο μετά την σέντρα του Λεάντρο και ο Φοφανά σκόραρε το γκολ της νίκης.

Καθοριστική ήταν και η μετακίνηση του Λεάντρο στο αριστερό άκρο, με τον πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή να είναι εκ των κορυφαίων του παιχνιδιού στο β’ ημίχρονο.