Οι τέσσερις πίσω απ' τον Ποτέ

Διαχρονικά η Ομόνοια διέθετε σπουδαίους μεσοεπιθετικούς, που είχαν έφεση στο γκολ και δημιουργούσαν πλουραλισμό στην γραμμή… κρούσης της ομάδας.

Φέτος, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι «πράσινοι» είναι ομάδα του ενός, όσον αφορά το «γκολ». Το ότι ο Μίκαελ Ποτέ είναι ο πρώτος σκόρερ, όχι μόνο της Ομόνοιας αλλά και του πρωταθλήματος, με 15 γκολ είναι γνωστό.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι τον Ποτέ ακολουθούν τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν από τρία μόλις γκολ. Οι Νούνο Ασίς, Γκαουσού Φοφανά, Ρομπέρτο Γκαρσία και Λεάντρο Μαρκολίνι.

Οι τέσσερις προαναφερθέντες… μοιράζονται την δεύτερη θέση στους σκόρερ του «τριφυλλιού», αφού σε 25 ολόκληρους αγώνες κανείς άλλος πέραν του Μίκαελ Ποτέ δεν μπόρεσε να σκοράρει περισσότερες από τρεις φορές.

Με την σεζόν να οδεύει προς το τέλος και την Ομόνοια να είναι εντός στόχων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τόσο οι τέσσερις πιο πάνω όσο και οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί οφείλουν να γίνουν πιο αποδοτικοί και να αποτελέσουν άξιους συνοδοιπόρους του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.