Ο "μάγος", ο "killer" και ο "κέρβερος"

Απόλυτα δίκαιη ήταν η νίκη της Ομόνοιας επί του Απόλλωνα στο σαββατιάτικο ντέρμπι.

Μία νίκη, που είχε σημαντικά οφέλη, πέραν από την ανόρθωση της ψυχολογίας, μετά από τη βαριά ήττα από το ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο και το πλασάρισμα των "πρασίνων" στην 3η θέση, έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους από τη 2η θέση.

Αφού πέρασε... αναίμακτα το κακό πρώτο τέταρτο, όταν ο Παναγή σταμάτησε Γκιέ και Λόπες, κατάφερε να πετύχει το γκολ, εκμεταλλευόμενη το λάθος στην άμυνα του αντιπάλου της.

Ακολούθως, έλεγξε το ρυθμό με το "μάγο" Νούνο Ασίς, που κατεύθυνε την ομάδα του μαεστρικά, πραγματοποιώντας μία εμφάνιση, από την οποία έλειπε μόνο το γκολ, ενώ υψηλά στάνταρ απόδοσης είχε και ο Κιρμ, ο οποίος με τη σειρά του βοήθησε αρκετά στο δημιουργικό μέρος και δικαίωσε τον Κώστα Καϊάφα για την επιλογή του να τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Διόλου τυχαίο που ο Πορτογάλος αποθεώθηκε από τον κόσμο του "τριφυλλιού", την ώρα της αντικατάστασής του.

Από εκεί και πέρα, ο Σκέμπρι δικαιολόγησε το χαρακτηρισμό του "killer", αφού βρέθηκε ως συνήθως στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, εάν δεν είχε το δοκάρι.

Όσον αφορά τον "κέρβερο" Κωνσταντίνο Παναγή, τι να πει κανείς;

Δεν ήταν σε καμία περίπτωση "ψαρωμένος" παρά την κρισιμότητα του αγώνα, δήλωσε παρών στις φάσεις του Απόλλωνα, ενώ η απόκρουσή του στο σουτ του Ρόσα στο 73΄ ήταν όλα τα λεφτά.

Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στο θεσμό του κυπέλλου, όπου θα παλέψουν για ότι καλύτερο, αν και η ανατροπή της ήττας με 3-0 από το ΑΠΟΕΛ είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Από εκεί και πέρα, θα δουν στη συνέχεια το παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο μετά κι από την ήττα της ομάδας της Λάρνακας από την Ανόρθωση είναι πλέον ακόμα πιο σημαντικό και θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί στην προσπάθεια που γίνεται για κατάκτηση της 3ης θέσης.