Άντρος και ο Πάμπος έκαναν την αρχή... συνέχισε ο Κώστας

Όταν στις 20 Μαΐου 2014 ανακοινωνόταν η απόκτησή του από την Ομόνοια, οι περισσότεροι την... είχαν περάσει στα ψιλά, αφού μπροστά του υπήρχαν οι Μορέιρα και Γιωργαλλίδης.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο Κωνσταντίνος Παναγή έχει κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί του, ιδιαίτερα μετά και τη νέα πολύ καλή εμφάνιση, αυτή τη φορά στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Ο 20χρονος κήπερ (08/10/1994), όμως, είχε δείξει από νωρίς δείγματα του ταλέντου και γι' αυτό άλλωστε αποκτήθηκε από το "τριφύλλι".

Ο γεννημένος στο Μάμμαρι τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και πολύ γρήγορα κέρδισε άπαντες με το ταλέντο και τα προσόντα του.

Μάλιστα, διόλου τυχαίο δεν ήταν ότι συμμετείχε στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας πριν καλά-καλά κλείσει τα 15 του χρόνια, ενώ είχε παίξει και σε φιλικά προετοιμασίας το Σεπτέμβριο του 2009 με προπονητή τον Άντρο Κουλουμπρή -ένα εξ αυτών κόντρα στον Εθνικό Άσσιας.

Την επόμενη σεζόν, ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο οποίος είχε αναλάβει τις τύχες των "μαυροπρασίνων" μπορεί να προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο κράτησε τον Παναγή, όπως και κάποιους άλλους νεαρούς, και μάλιστα τον είχε συμπεριελάβει στην αποστολή της ομάδας που είχε ταξιδέψει στη Βουλγαρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της τον Ιούλιο του 2010.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα σε ξένες ομάδες και σιγά-σιγά να αποκτήσει εμπειρίες και να βελτιώσει το παιχνίδι του μέσα από δυνατά παιχνίδια.

Η συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή. Διεθνής σε όλες τις Εθνικές Ομάδες, αφού πρόσφατα είχε κληθεί και στην Εθνική Ανδρών, σταδιακά καθιέρωση στον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να είναι βασικός τους αγώνες πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας, και ακολούθως συμβόλαιο με την Ομόνοια τον περασμένο Μάιο, αφού οι "πράσινοι" τον είχαν παρακολούθηση για 2-3 χρόνια, κάνοντάς τον επιτέλους "δικό" τους.

Μετά τους Κουλουμπρή και Χριστοδούλου, ήταν πλέον η σειρά του Κώστα Καϊάφα να δώσει την ευκαιρία στο νεαρό άσο και να δικαιωθεί κι αυτός με τη σειρά του για την επιλογή του.

Ο Κύπριος τεχνικός τόλμησε, ρίσκαρε και βγήκε... ασπροπρόσωπος, επιλέγοντας να δώσει φανέλα βασικού στον Παναγή σε δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια.

Να δώσει τη "βαριά" φανέλα με τον άσο της Ομόνοιας σ' ένα μικρό και κόντρα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα.

Το αποτέλεσμα γνωστό, με το μέλλον να προμηνύεται ακόμα πιο ευοίωνο για τον ταλαντούχο κήπερ...

Η ανακοίνωση της απόκτησής του από την Ομόνοια:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Κωνσταντίνου Παναγή

H ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του 19χρονου διεθνούς με την εθνική U21 τερματοφύλακα, Κωνσταντίνου Παναγή, ο οποίος θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας μας με τη νέα αγωνιστική περίοδο.
20 May 2014.

Ο Κωνσταντίνος Παναγή στο Kerkida.net (Βίντεο)