Οι δύο βασικοί κανόνες

Ρεαλιστικά οι πιθανότητες πρόκρισης της Ομόνοιας στον τελικό Κυπέλλου, είναι ελάχιστες.

Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ιδίως όταν μιλάμε για παιχνίδια ντέρμπι, όλα τα αποτελέσματα και όλες οι ανατροπές είναι πιθανές, ωστόσο το 3-0 με το οποίο ηττήθηκαν οι «πράσινοι» στο πρώτο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανατροπής.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Κώστα Καϊάφα δεν έχει άλλη επιλογή ενώπιον της, από το να κυνηγήσει αρχικά την νίκη και στην συνέχεια το… θαύμα της ανατροπής.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ισχύσουν δύο βασικοί κανόνες. Αφενός να σκοράρει πρώτη γκολ, κατά προτίμηση στο πρώτο μέρος. Με ένα γκολ νωρίς θα… κερδίσει σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και παράλληλα θα μεταφέρει έστω και ένα μικρό άγχος στον αντίπαλο.

Και αφετέρου, να μην δεχθεί γκολ. Το μηδέν παθητικό είναι βασική προϋπόθεση για να μείνει… ζωντανή στο κυνήγι του θαύματος μέχρι τέλους. Με το μηδέν πίσω, ακόμη και στο διάστημα 85’-90’ να πετύχει το δεύτερο γκολ η Ομόνοια, θα έχει μπροστά της 3-4 γεμίσματα και 3-4 σέντρες, για να παλέψει για την ισοφάριση του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα. Αλλιώς, αν το ΑΠΟΕΛ σκοράρει όλα τα υπόλοιπα θα είναι τυπική διαδικασία…