"Το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από την δική μας απόδοση"

Ένα ιστορικό παιχνίδι έχει ενώπιον του ο Οθέλλος Αθηαίνου. Η νεοφώτιστη ομάδα υποδέχεται αύριο τον Απόλλωνα στην ρεβάνς του ισόπαλου 1-1, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, αν και πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην Α' Κατηγορία, εκτός και αν κατακτηθεί το Κύπελλο! Αυτά και πολλά άλλα ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ο προπονητής του Οθέλλου, Κώστας Σακκάς.

Αναλυτικά:

Το πρώτο παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1 στο "Τσίρειο". Πως διαμορφώνονται τα δεδομένα;

"Φαβορί υπάρχει και είναι ο Απόλλωνας. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι, αφού το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας δίνει πιθανότητες πρόκρισης. Το εκτός έδρας 1-1 είναι αποτέλεσμα που αν το διαχειριστούμε σωστά μπορούμε να πετύχουμε τον άθλο".

Σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι η ομάδα;

"Η ομάδα πριν από την διακοπή ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το έδειχνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα μετά την διακοπή είναι λίγο περίεργο, θα δούμε πως θα εμφανιστούμε όμως θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε απ' εκεί που σταματήσαμε. Έχω πίστη στους παίκτες μου, δεν περιμένω τώρα να μου δείξουν ποιοι είναι".

Αύριο στο μυαλό σου θα είναι 100% η πρόκριση ή θα σκέφτεσαι και το παιχνίδι πρωταθλήματος; Πρόκριση στο Κύπελλο ή παραμονή;

"Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Η προσπάθεια στο πρωτάθλημα είναι πάντα στο μυαλό μας όμως το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Κύπελλο μας δίνει την δυνατότητα για κάτι καλό. Μια ομάδα του εκτοπίσματος του Οθέλλου δεν μπορεί να τα θέλει όλα. Ξεκάθαρος στόχος είναι η παραμονή".

Κατάκτηση του Κυπέλλου ή παραμονή;

"Εδώ αλλάζουν τα δεδομένα, κατάκτηση Κυπέλλου! Είναι κάτι που μένει μια ζωή".

Μετά τα πρώτα πέντε - έξι παιχνίδια όλοι περίμεναν πότε θα ξεφουσκώσει ο Οθέλλος και πότε θα αρχίσει να τρώει τεσσάρες και πεντάρες. Τους διαψεύσατε όλους και συνεχίζετε. Μέχρι που;

Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί για σταθερά καλές παρουσίες. Μιλάμε για 19 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μόνο σε ένα ηττήθηκε πέραν του ενός γκολ διαφορά. Εμείς εκείνο που θέλουμε πρώτιστα, είναι να μείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους".

Αν το αυριανό παιχνίδι ολοκληρωθεί με μηδέν παθητικό, τότε αυτόματα θα είστε στους "8" του Κυπέλλου. Θα παίξετε για το μηδέν;

"Σίγουρα όχι. Δεν είναι τέτοια η φιλοσοφία μας και δεν γίνεται να την αλλάξουμε έτσι απλά. Θα έχουμε την ίδια φιλοσοφία με όλα τα παιχνίδια μας".

Σε μια παλαιότερη συνέντευξη σας στην ιστοσελίδα μας, σε ερώτηση για το ποιο παιχνίδι θα παίζατε ξανά αν είχατε αυτή την δυνατότητα είπατε αυτό με τον Απόλλωνα που χάσατε 4-0. Η ευχή σας εισακούστηκε και παίξατε ξανά τον Απόλλωνα στο "Τσίρειο", αποσπάσατε ισόπαλο 1-1 και δείξατε ότι αυτή την φορά αξιολογήσατε σωστά το παιχνίδι. Να περιμένουμε εξίσου καλή παρουσία και αύριο;

"Από τα προηγούμενα τρία παιχνίδια με τον Απόλλωνα, αυτό είναι το πιο δύσκολο και το πιο απρόβλεπτο διότι υπάρχει ένα δεδομένο και μια πίεση από πλευράς Απόλλωνα. Αυτή η πίεση ίσως γυρίσει εναντίον του. Το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από την δική μας απόδοση. Αν πετύχουμε καλή απόδοση και τακτικά είμαστε σωστοί, με βάση όσα παρουσιάσαμε μέχρι τώρα σαν Οθέλλος σίγουρα θα βάλουμε δύσκολα στον Απόλλωνα ο οποίος πρέπει να σκοράρει. Θεωρώ ότι τα δεδομένα στο παιχνίδι θα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή".

Η πρόκριση θα παίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό;

"Το εύχομαι γιατί σημαίνει ότι είχαμε καλή παρουσία! Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα, η οποία ήταν τέτοια τόσο με τον νυν προπονητή της όσο και με τον πρώην. Είναι καλά στελεχωμένη και απρόβλεπτη. Για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν να έχουν πολύ πολύ καλή απόδοση. Και ο προπονητής επίσης".