Με τέτοιο... πακέτο, "καταδικασμένος" για σπουδαία καριέρα

Ο φετινός Οθέλλος είναι μια ομάδα που θα την θυμόμαστε για χρόνια…

Μια νεοφώτιστη ομάδα, που για πρώτη φορά συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας μακράν του δεύτερου το πιο χαμηλό μπάτζετ από τις 12 ομάδες και που έχει στην εντεκάδα της παίκτες κάτω των 1000 ευρώ μηνιαίως.

Η ομάδα της Αθηαίνου διαλύει κάθε λογική, φτάσαμε στις 29 Ιανουαρίου και έχει ηττηθεί με πάνω από ένα γκολ μόλις μία φορά, βρίσκεται πάνω από Αγία Νάπα και Δόξα και είναι σε θέση παραμονής στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο απέκλεισε τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα Απόλλωνα μάλιστα με ανατροπή, ενώ μέσα στο 2015 παραμένει αήττητος έχοντας αντιμετωπίσει τρεις φορές τον Απόλλωνα και μία το ΑΠΟΕΛ!

Σε ποιον ανήκει εξ’ ολοκλήρου το φετινό επίτευγμα; Σε αυτόν που το μοίρασε απλόχερα σε όλους τους άλλους, αφήνοντας τον εαυτό του στην απ’ έξω, στον προπονητή Κώστα Σακκά.

Αυτή η ομάδα είναι δημιούργημα του νεαρού τεχνικού ο οποίος αρχικά την… έχτισε και την ανέβασε από την Β’ στην Α’ Κατηγορία και στην συνέχεια με την προσεκτική στελέχωση, μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια που του επιτρεπόταν, έφτιαξε την ομάδα – μοντέλο που παρακολουθούμε. Ομάδα χωρίς του ποδοσφαιριστές – σταρ, χωρίς τις μεγάλες βεντέτες, αλλά με την σφραγίδα και την φιλοσοφία του προπονητή της.

Στην διάσκεψη Τύπου του αγώνα με τον Απόλλωνα όπου επετεύχθη η ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, θα μπορούσε εύκολα να προβάλει τον εαυτό του και την δουλειά του. Θα είχε όλο το δίκαιο με το μέρος του άλλωστε, αν μιλούσε για το χαμηλό μπάτζετ, για τον ένα και μοναδικό κλασικό σέντερ φορ που έχει στην διάθεσή του, για το ότι απέκλεισε τον πρωτοπόρο Απόλλωνα υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του ήττα φέτος σε παιχνίδι που πήρε προβάδισμα. Ακόμα και για τις δηλώσεις του, μην ξεχνάμε ότι αρχικά δήλωσε ότι αν είχε την ευκαιρία να παίξει ένα παιχνίδι ξανά, αυτό θα ήταν το εκτός έδρας από τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα όταν ηττήθηκε με 4-0. Έπαιξε άλλα τρία από τότε, με δύο ισοπαλίες, μία νίκη και μία πρόκριση. Όπως επίσης και για την δήλωση του παραμονές του χθεσινού αγώνα ότι η πρόκριση θα εξαρτηθεί από την απόδοση της δικής του ομάδας, ατάκα η οποία προκάλεσε απορίες και ερωτήσεις από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του.  Απόλυτη δικαίωση, όμως αυτός απέδωσε τα αίτια της νίκης στους ποδοσφαιριστές του και στην διοίκηση.

Πέραν από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του λοιπόν, ο Κώστας Σακκάς διδάσκει και ήθος. Σε μια ιστορική ημέρα τόσο για την ομάδα του όσο και για τον ίδιο, προτίμησε να μείνει στην αφάνεια προβάλλοντας την προσπάθεια όλων των άλλων. Ο συνδυασμός ταλέντου και ήθους, τον… καταδικάζει σε σπουδαία προπονητική καριέρα, πολύ μακριά από τα στενά σύνορα του Οθέλλου και της Αθηαίνου…