"Καμία ομάδα τόσες τελικές στον Απόλλωνα/Στελέχωση με Κύπριους"

Ο πρόεδρος της Πάφος FC Χρίστος Γλυκής μίλησε στον Άστρα για το ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα και για την φετινή χρονιά της Πάφος FC ενώ αναφέρθηκε και σε μερικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την πιο ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Για το ματς με τον Απόλλωνα… "Δεν ζούμε σε ουτοπία ο Απόλλωνας ήταν το φαβορί. Ο Απόλλωνας έδειξε τη ποιότητα όμως αγωνιστήκαμε και τον είδαμε στα μάτια. Δεν νομίζω να υπάρχει ομάδα που έκανε τόσες τελικές κόντρα στον Απόλλωνα, με τέσσερα τετ-α-τετ κόντρα σε ένα εκπληκτικό τερματοφύλακα".

Για τη χρονιά… "Ξεκινήσαμε μια χρόνια με μία ήττα, μετά κάναμε μια εκπληκτική πορεία 12 αγωνιστικών, μετά είχαμε μια κοιλιά. Είναι γνώρισμα μιας καινούργιας ομάδας αυτή η διακύμανση μέχρι να προσαρμοστούν όλοι. Είναι φυσιολογικό αφού η ομάδα είχε 18 εθνικότητες. Αλλάξαμε τρόπο λειτουργίας στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Παλέψαμε όλοι και μείναμε στην Κατηγορία όπως εξαγγείλαμε στους στόχοτς μας".

Αν θα αλλάξουν οι στόχοι του χρόνου… "Πέρα από την φετινή χρονιά ο στόχος των ιδιοκτητών είναι η Πάφος να καθιερωθεί στην Α Κατηγορία και να γίνει αυτοσυντήρητη όσο αφορά το μπάτζετ. . Είδαμε πως αυτό μπορεί να δουλέψει. Παίρνουμε σαν μοντέλο και το μοντέλο της ΑΕΚ που έχει κάνει και το γήπεδο της. Προσανατολιζόμαστε και σε αυτή την πορεία για να δυναμώσουμε στην Α΄Κατηγορία."

Για το δικό του μέλλον στην ομάδα… “Θα κάνω ένα απολογισμό υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίσω. Όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας κάποια θέματα στην ευελιξία των κινήσεων. Γιατί οι αποφάσεις εκτελούνται από το εξωτερικό. Κάποια τμήματα πρέπει να στελεχωθούν στην Κύπρο με Κύπριους και όχι με ξένους. Για παράδειγμα τα κέντρα αποφάσεων είναι στο εξωτερικό και πρέπει να κάνουμε μετάφραση όλες τις αποφάσεις που στέλνονται. Αυτό μας δημιουργεί αναστάτωση και ταλαιπωρία για να γίνουν άλλες καθημερινές δουλειές. Όταν έχεις ένα κείμενο 8 σελίδες αγγλικά να μεταφράσεις θα αφήσεις κάποιες δουλειές πίσω. Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Αυτά θα ειπωθούν στους ιδιοκτήτες γιατί μερικά πράγματα ήταν τροχοπέδη στο να έχουμε αγαστή συνεργασία. Αυτά θα μπουν στο τραπέζι. Εξάλλου αυτή η χρονιά ήταν πιλοτική, οι ανθρώποι βάζουν λεφτά. Πιστεύω υπάρχει λύση".